JUKSET: Liv Løberg risikerer fengselsstraff hvis hun skulle bli funnet skyldig i dokumentfalsk. Foto: Scanpix

Løberg-saken til politiet denne uka

Løberg-saken blir etter alt å dømme en straffesak tidlig denne uka. Liv Løberg (61) er beredt til å legge alle kortene på bordet.

Artikkelen er over ti år gammel

Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg kommer til å bli anmeldt til politiet for dokumentfalsk tidlig denne uka, trolig mandag eller tirsdag, ifølge direktør Jørgen Holmboe i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH).

- Vi gjennomgår alle sidene ved saken nå, for å finne ut hvilke deler av den vi mener politiet bør se nærmere på. Vi kommer til å levere anmeldelsen en av de nærmeste dagene, sier Holmboe til NTB.

Løberg sluttet torsdag i jobben som administrasjonssjef ved SAFH etter avsløringen om at hun hadde forfalsket studiebevis. Hun er nå forberedt på å legge alle kortene på bordet overfor politiet, slik hun også gjorde overfor VG, ifølge advokat Tom A. Næss.

Les også:Sjekket bare én referanse før Løberg ble ansatt

- Mitt råd til Løberg da jeg snakket med henne i dag, var å innrømme alt overfor politiet og erkjenne straffskyld. «Det vil jeg selvsagt gjøre», var hennes svar, sa advokat Tom A. Næss til VG Nett lørdag.

Dokumentfalsk straffes med bøter eller fengsel, ifølge straffeloven.

Vurderer Frp-framtiden

Løbergs framtid som Fremskrittspartiet-politiker er også usikker. Løberg var blant annet ordførerkandidat i Vestby i Akershus ved kommunevalget i 2007. I dag sitter hun i fylkestinget i Akershus og i kommunestyret i Vestby. Ifølge fylkesleder Kari Kjønaas Kjos må Løberg selv vurdere sine verv i lys av at hun kommer under etterforskning av politiet.

Les også:- Ikke akkurat glitrende fornøyd med jobben hun gjorde

- Hun bør kanskje trekke seg fra en del av vervene, hun er blant annet leder for kontrollutvalget i Vestby kommune. Det er et verv som stiller høye krav til tillit, sier Kjos.

- Hvis hun får signaler fra de hun jobber med, både fra andre partier og sitt eget, om at hun bør trekke, så bør hun følge de rådene, sier hun.

- Stiller seg åpen

Så langt har ikke Kjos fått noe svar fra Løberg, men advokat Næss opplyser til NTB at Løberg har vært i kontakt med «de kontaktene hun har» og at hun «stiller seg åpen» for hva som vil skje med hennes verv i politikken. Han kan ikke svare på om det innebærer at Løberg vil la det være opptil partiledelsen å avgjøre hennes framtid i Frp.

I en korrespondanse med partifelle Terje Søviknes i Os på Facebook gir hun imidlertid uttrykk for at hun ikke vil kutte båndene til partiet: «Jeg/vi får stå han av, og håpe at Frp ikke slår hånden av meg også». Etter det NTB forstår foregikk korrespondansen med Søviknes før Kjos kontaktet henne og ba henne vurdere om hun kan fortsette i vervene.

Støtte fra Søviknes

Søviknes var selv i hardt vært da det i 2001 ble kjent at han hadde seksuell omgang med en 16 år gammel jente under et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom. Via Facebook gir han Løberg støtteerklæringer, og uttaler til VG at han ønsker å vise Løberg omtanke i lys av situasjonen hun er kommet i.

«Verden, og ikke minst medieverden, kan være brutal fra tid til annen - det kan jeg ganske mye om ... Uansett hva saken gjelder, så er det viktig å huske på at livet har andre kvaliteter som er langt viktigere - familie, venner, de gode opplevelsene. Ta vare på dere selv i dagene som kommer!», skriver Søviknes i meldingen.

Les også

 1. Løberg fikk støtte fra Søviknes

  I en personlig melding til Liv Løberg, gir Terje Søviknes støtte til den skandalerammede partifellen etter CV-jukset.
 2. Strøm-Erichsen - En helt utrolig og svært alvorlig sak

  Utvikling i saken: Statens Helsetilsyn fremmet kritikk mot Rastislav Kunda etter operasjonene som ble gransket, men…
 3. - Løberg vil tilstå overfor politiet

  (VG Nett) Liv Løberg får trolig strafferabatt i en eventuell straffesak dersom hun innrømmer full skyld for CV-jukset.

Mer om

 1. Sykehus

Flere artikler

 1. Politiet har begynt på etterforskningen av Løberg

 2. - Løberg vil tilstå overfor politiet

 3. Løberg risikerer ubetinget fengsel for CV-jukset

 4. Frp ber Løberg trekke seg

 5. Helsedirektør: - Jeg ble lamslått og forbannet

Fra andre aviser

 1. Løberg-saken til politiet til uken

  Aftenposten
 2. – Løberg legger alle kort på bordet overfor politiet

  Fædrelandsvennen
 3. – Løberg legger alle kort på bordet overfor politiet

  Aftenposten
 4. Frp ber Løberg vurdere å trekke seg

  Aftenposten
 5. Trekker seg fra alle verv i Frp

  Aftenposten
 6. Helsetopp sier opp sin stilling

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder