DREPT: Denne 27 år gamle russiske kvinnen ble drept. Bildet er tatt ved Sjoa av ekskjæresten, som nå er rystet over hva kvinnens nye kjæreste skal ha gjort. Foto: Privat

Ekskjæresten til VG Nett: - Hun var en gladjente

- Lå i konflikt med kjæresten før drapet

(VG Nett) Før den russiske kvinnen (27) ble tatt av dage, skal hun ha kranglet med sin drapssiktede norske kjæreste (41).

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Mandag ble liket av 27-åringen funnet i nordmannens leilighet i Gamlebyen i Oslo etter at han selv varslet politiet om tragedien.

- Hun var en gladjente. Jeg har aldri sett henne sur, sier kvinnens norske ekskjæreste til VG Nett.

LES OGSÅ: - 41-åringen tiet i flere dager om at han hadde slått i hjel kvinne

Rystet over drapet

Mannen i 30-årene er rystet over det grufulle drapet. Selv var han sammen med den russiske kvinnen for bare seks måneder siden.

- Jeg ble introdusert for henne gjennom en venninne da vi var på rafting i Sjoa. Det gikk ganske fort. Vi dro hjem til meg og var der noen dager. Neste gang hun kom til Norge, ville hun komme til meg. Da ble det innledet et forhold, sier han.

Mannen forteller at 27-åringen var enebarn og bodde i St. Petersburg.

- Hun tok siste året som barnevernspedagog ved Universitet i St. Petersburg, og skulle blitt ferdig til sommeren, sier han.

LES OGSÅ: Brannmann (41) innrømmer drap på kvinne

Hallikvirksomhet

Den russiske kvinnen hadde venninner som skal ha vært i Norge for å selge sex.

De skal ha fått bo hos den drapssiktede brannmannen og hans offer i Oslo. Dette førte til at politiet for vel tre uker siden oppsøkte leiligheten.

VG får opplyst av kilder at en tredje kvinne bodde i leiligheten og innrømmet å ha solgt sex derfra.

Dette ble den norske mannen konfrontert med av politiet, som anmeldte ham for hallikvirksomhet.

- Jeg kan bekrefte at det foreligger en anmeldelse mot mannen for å ha latt sin leilighet blitt benyttet til prostitusjon. Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Mannen er dermed under politiets etterforskning for hallikvirksomhet.

41-åringen og den russiske kvinnen skal ha opplyst til politiet at de var kjærester.

- Vi er kjent med opplysningene i forhold til prostitusjon. Videre etterforskning får vise hvilken betydning det har, sier leder Grete Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Slag med gjenstand

Etter det VG erfarer, skal kvinnen ha dødd etter det som trolig var flere slag med en gjenstand etter en konflikt med kjæresten.

Politiet mottok i går den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsket ikke å kommentere innholdet før offerets pårørende var blitt varslet.

VG var i går i kontakt med en venninne av kvinnen. Hun forteller at paret hadde kjent hverandre i rundt et halvt år og at 27-åringen omtalte kjæresten som teddybjørnen sin.

- Hun var svært forelsket i ham. Jeg sa rett ut til henne at jeg ikke likte 41-åringen, men hun ville være sammen med ham, sier venninnen.

Kriminalteknikere har sikret spor og tatt flere beslag i saken. I dag fremstilles 41-åringen for varetektsfengsling.

- Det har vært en personlig krise inne i bildet. Han ønsker å opplyse saken så godt han kan for politiet, sier 41-åringens forsvarer, Johnny Veum.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder