DREPT: Constansa Hernandez (20) ble funnet drept i en leilighet i Kristiansand natt til søndag. Foto: Privat

To uker i isolasjon for drapssiktet

21-åringen som er siktet for drapet på Constansa «Connie» Hernandez (20) natt til søndag, ble mandag varetektsfengslet i fire uker, to av dem i isolasjon.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Den drapssiktede 21-åringen sa i avhør mandag at det som skjedde natt til søndag, er en totalt uforståelig tragedie, skriver Fædrelandsvennen.

- Han har forklart at han ikke husker noe fra det som skjedde da kvinnen ble drept. Men, selv om det er uforståelig for ham, skjønner han at det må være han som har drept kvinnen, sier 21-åringens forsvarer advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

LES OGSÅ: Drapssiktet skadet seg selv i møte med bevæpnet politi

Dypt preget

- Han er dypt preget av det som har skjedd, men forklarer seg så godt han kan om det han kan huske, sier advokaten.

Politiinspektør Nils Anders Grønås, sjef for påtaleseksjonen i Agder politidistrikt, tilføyer at den drapssiktede husker noe før hendelsen og noe etter.

Konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten er at kvinnen døde av stikk mot kroppen. Ifølge Fædrelandsvennen er kvinnen påført mange knivstikk, og flere av disse har isolert sett vært dødelige. Politiet har funnet en kniv som med stor grad av sannsynlighet ble brukt under drapet, ifølge politiet.

LES OGSÅ: Kjæresten siktet for drap på Constansa Hernandez

Fire uker i varetekt

Kristiansand tingrett behandlet tirsdag politiets begjæring om varetektsfengsling av 21-åringen. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon, melder NRK.

Han var ikke i stand til å møte i retten og fengslingsspørsmålet ble avgjort ved såkalt kontorforretning.

Den siktede 21-åringen er innlagt på kirurgisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Det er uklart når han kan utskrives fra sykehuset. Han stakk seg selv flere ganger med kniv etter å ha blitt omringet av væpnet politi ved pågripelsen.

Tirsdag ble mannen overført til sykehusets psykiatriske avdeling, skriver Fædrelandsvennen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder