SLÅR TILBAKE: Frp-formann Siv Jensen mener det hennes parti driver med ikke er sutring, men påpeking av reelle problemer Norge står overfor. Foto: Scanpix

Sanner: - Ingen nye signaler fra Siv Jensen

Verken Høyre eller Kristelig Folkeparti mener at Frp-formann Siv Jensen kom med noen nye signaler til samarbeid i sin landsmøtetale.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det er lite nytt. Budskapet er det samme når dette gjelder politiske saker og samarbeid. Det er positivt at Siv Jensen sier Frp vil forhandle om alle saker. Positivt er det også at mange fylkesledere i partiet har uttalt at de er villig til å komme Høyre i møte når det gjelder handlingsregelen, sier Høyres 1. nestleder, Jan Tore Sanner, til NTB.

Han sier at Siv Jensen ga uttrykk for gjenkjennelig Frp-politikk, men understreker at poenget om at de andre ikke-sosialistiske partiene ikke har kommet Frp i møte på noen områder, er feil.

- LITE NYTT: Høyres 1. nestleder, Jan Tore Sanner, mener Frp-formann Siv Jensen kom med lite nytt i sin landsmøtetale. Foto: Scanpix

- Retorikk

- Det er retorikk. Frp var med på å forhandle fram gode løsninger i den forrige stortingsperioden både på budsjett og andre saker. I denne sesjonen har de fire borgerlige partiene samlet seg om 250 forslag. For å få til dette har alle partier strukket seg langt, sier Sanner.

Sanner er også forundret over at Siv Jensen synes å forvente at Høyre skal bryte inngåtte avtaler. Han viser til pensjonsavtalen, klimaforliket og enigheten om handlingsregelen.

- Høyre vil stå ved avtaler som er ment å vare lenger enn en stortingsperiode, konkluderer Sanner.

For liten vekt på problemsaker

Heller ikke Kristelig Folkepartis nestleder, Inger Lise Hansen, hopper i taket over Siv Jensens budskap.

- LITEN SAMARBEIDSINTERESSE: Kristelig Folkepartis nestleder, Inger Lise Hansen, hopper ikke i taket over Siv Jensens budskap. Foto: Scanpix

- Frp burde forholde seg mer realistisk til de sakene som skaper konflikt som miljø, utvikling og ruspolitikk. Når partiet annonserer en annen miljøpolitikk bare for å gå imot noe andre er enige om, er det et tydelig signal om liten samarbeidsinteresse, sier Hansen til NTB.

Hun mener at Frps holdning til samarbeid betyr at partiet er villig til å gjenvelge Jens Stoltenberg (Ap) som statsminister.

- Dette er et spørsmål Jensen slipper for billig unna. Hun bør stilles under sterkere press når det gjelder denne saken, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder