Etterlyser hamburgerkunde

(VG Nett) Minutter etter at Knut Kopperud (66) ble skutt med luftpistol i et ransforsøk, solgte han en hamburger. Nå ber politiet kunden om å melde seg.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

SKUTT I MAGEN: Ransofferet Knut Kopperud (66) ble skutt med luftpistol under ransforsøket. Foto: Tanja Irén Berg

Tre unge menn ranet til seg penger fra Nytorget restaurant og kafé i Nannestad søndag kveld. En time senere, rundt klokka 21, ble Knut Kopperuds gatekjøkken på Dal i Eidsvoll forsøkt ranet.

LES OGSÅ:Slik jaget han ranerne

Få minutter etter at ranerne stakk av, kom en kunde for å kjøpe hamburger. Politiet ber nå denne mannen om å melde seg.

- Denne kunden kom kjørende kort tid etter ransforsøket, og kan ha møtt ranerne på veien. Han er derfor et interessant vitne, sier lensmann Karl-Vidar Solberg ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til VG Nett.

Rømte i rød bil

De tre ranerne stakk av gårde i en rød, eldre personbil. Den er fremdeles ikke funnet, til tross for omfattende søk med helikopter og andre politipatruljer søndag kveld.

FÅ SPOR: Politibetjent Dag Bjerke avhørte ransofferet Knut Kopperud søndag. Foto: Tanja Irén Berg

- Ranerne kjørte ut fra parkeringsplassen uten lys, og fortsatte i retning sørover på Trondheimsvegen. Dette er et område med både gatelys og turveier, så det er ikke utenkelig at flere kan ha lagt merke til bilen. Vi ber folk som har sett den om å ta kontakt med oss, oppfordrer lensmann Solberg.

Politiet på Øvre Romerike samarbeider nå i jakten på ranerne.

Like beskrivelser

Beskrivelsen av gjerningsmennene fra ranet i Nannestad og ransforsøket i Eidsvoll er ifølge vitner fra begge åsteder identiske. Det gjør at politiet setter begge hendelsene i sammenheng med hverandre.

- Det er naturlig å tro at det er de samme gjerningsmennene som står bak begge hendelser, sier politioverbetjent Arvid Strømseth ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

Mandag jobber etterforskerne med vitneavhør. I tillegg er flere tekniske spor sendt til Kripos for analyse.

Sikret seg DNA

To skudd ble avfyrt mot kiosken på Dal, et gikk i karmen på kioskvinduet, det andre traff den 66-årige innehaveren i magen.
- Det var veldig skremmende, og jeg kjenner at det gjør litt vondt, sa innehaveren til VG Nett søndag kveld.

Han ble undersøkt av ambulanselege, men trengte ikke medisinsk oppfølging.

Åstedsgranskerne fant den ene kula i kiosken, og har samtidig sikret seg flere biologiske spor.

Artikkelen fortsetter under bildet!

RANSOFFER: Guttene som ranet Knut Kopperud er pågrepet og fengslet. Foto: Tanja Iren Berg


Politiet vet ikke om DNA-funnene tilhører gjerningsmennene, men flere tekniske spor er sikret og skal sendes til Kripos for analyse.

Mørke hettejakker

Gjerningspersonene er tre menn, iført mørke klær med jakkehetter over hodet. De skal være i begynnelsen av 20-årene, og er trolig av europeisk opprinnelse.

Ifølge ransofferet snakket de gebrokkent norsk.

- Vi jobber på spreng for å løse denne saken. Flere vitner blir avhørt i dag, opplyser politioverbetjent Arvid Strømseth ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder