HELSEMINISTER: Jens Stoltenberg vil at Bjarne Håkon Hanssen skal få orden på helsepolitikken før valget. Foto: MAGNAR KIRKNES

- Splid i AFP-utvalget

Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen skal ha gitt LO-leder Roar Flåthen klar beskjed om at det er umulig å innfri LOs krav om avtalefestet pensjon (AFP).

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Hanssen skal ha gitt sterke signaler da utvalget møttes i desember.

- Hanssen var klinkende klar. Han minnet om at regjeringen er forpliktet av pensjonsforliket i Stortinget, og at organisasjonene ikke måtte tro at de kunne overprøve Stortinget. Det kunne minne om en trussel, sier en kilde til Dagens Næringsliv.

Utvalget, som består av arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen, LO-leder Roar Flåthen, NHO-sjef Finn Bergesen jr. og andre ledere i de store organisasjonene i arbeidslivet, har i flere måneder arbeidet for å komme til enighet om pensjonsordningen AFP.

Flere kilder sier til Dagens Næringsliv at det er lite som tyder på at man kommer fram til et kompromiss før vårens lønnsoppgjør. LO-lederen møtte den skarpe meldingen fra Hanssen med å varsle om streik dersom regjeringen står på sitt.

- Roar besinnet seg, men gjorde det samtidig klart at han ikke kan sende ut noe til uravstemning blant LO-medlemmene som vil lide nederlag, sier en kilde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder