Politiet: - Bare et tidsspørsmål før de blir tatt

BANKET BEVISSTLØS: Natt til torsdag mellom 03 og 03.30 ble Kadra overfalt, slått og sparket av en gruppe somaliere, etter at hun kom i diskusjon med dem på et utested i Oslo. Foto: Line Møller, VG.

- Kadra har pekt ut sine overfallsmenn

(VG Nett) Politiet har sikret seg så gode bilder av de som angrep Kadra, at de forventer en snarlig pågripelse.

Artikkelen er over 12 år gammel

Det er overvåkingsbilder fra blant annet en 7-Eleven-kiosk på hjørnet av Youngstorget i Oslo, som har hjulpet politiet videre mot en oppklaring av Kadra-overfallet.

- Gode bilder

- Kadra har selv pekt ut fem-seks personer, både menn og kvinner, på en overvåkningsvideo. Hun mener disse er noen av de som hun snakket med i forkant av overfallet, og som senere gikk til angrep på henne. Når vi nå har så gode bilder av disse er det bare et tidsspørsmål før vi vet hvem de er, og de blir tatt inn til avhør, sier politioverbetjent ved Oslo politidistrikt, Janne Stømner, til VG Nett.

Stømner anslår at politiet vil kjenne identiteten til personene i løpet av et par dager.

Politiet vil også lage en fotomappe fra overvåkingsvideoene slik at bildene kan bli vist frem til de tre vitnene som var med henne.

Ut mot Koranen

Overvåkingsvideoen fra 7-eleven-butikken skal ifølge politiet være gjort kort tid etter at Kadra ble banket opp, slått og sparket bevisstløs i Oslo sentrum natt til torsdag.

Overfallet skal ha sammenheng med Kadras uttalelser om Koranens kvinnesyn. Kadra Yusuf mener norske politikere er så redde for å tråkke imamene på tærne at de ofrer muslimske kvinners helse og livskvalitet. Hun sier at Koranen bør tolkes på nytt.

Politiet undersøker nå også mulighetene for at personene som er på overvåkingsvideoen kan ha betalt med kort.

- Da vil vi enda enklere kunne spore de, sier politioverbetjent Stømner.

- Øker trusselen

Politiet i Oslo sa søndag til NTB at måten Kadra opptrer på i mediene, er med på å øke trusselen mot henne.

- Hun åpner hele tiden en debatt, og på den måten stiller Kadra seg selv i front, sier vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon i Oslo.

LES OGSÅ:Frykter at vitner til Kadra-overfall lar seg skremme.

- Men, det er jo ytringsfrihet, så derfor setter vi inn ekstra ressurser til å beskytte henne. Vi har ikke mye ressurser å ta av, men dette er en prioritert oppgave, sier Walle.

Kadra ble rikskjent da hun i 2000 ved hjelp av skjult mikrofon i TV-programmet Rikets tilstand, avslørte flere imamers forhold til omskjæring.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder