DØD: Kari Monsen Røkke ble 59 år gammel. Her fra bryllupet mellom Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen på Fritzøehus i Larvik i 2004. Foto: Espen Braata , VG

Kari Monsen Røkke er død

Kjell Inge Røkkes eks-kone er død, 59 år gammel.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dødsannonsen stod på trykk i lørdagens papirutgave av Aftenposten. Monsen Røkke gikk bort 5. mars 2016, og bisettelsen har funnet sted.

I dødsannonsen står det blant annet:

«Vår kjære Lady in Red Kari Monsen Røkke født 27. juli 1956, forlot oss 5. mars 2016 (...) Du vil alltid danse i våre hjerter».

Kari Monsen Røkke var gift med Kjell Inge Røkke fra 1980 til 1992. I årene etter bruddet drev hun med aksje- og eiendomsinvesteringer, og har i media blitt omtalt som bankfunksjonær.

– Min mor døde av kreft etter lengre tids sykdom. Familien takker for all støtte i en vanskelig tid, sier sønnen Kristian Monsen Røkke (32) til VG.

Etterlater seg to barn

Røkke hadde to barn med ekskona, Elisabeth Røkke (29) og Kristian Monsen Røkke (32). Sistnevnte tok i fjor over som administrerende direktør i oljeserviceinvesteringsselskapet Akastor, hvor flere tusen er ansatt.

Datteren Elisabeth har ikke fulgt i storebrorens fotspor og gått inn i Aker-ledelsen, og betegner seg som 100 prosent medisinstudent ved Universitetet i Oslo.

Siden 2012 har hun engasjert seg for å få på plass et forskningsfond for dyrelivet i Antarktis. I februar i fjor, da hun holdt sin første offentlige tale, overrakte hun fra Aker BioMarine 500.000 amerikanske dollar til Antarctic Wildlife Research Fund.

– Hun snakket aldri om sine plager

– Hun var et utrolig fint menneske, og en ærlig og oppriktig type, sier hennes advokat Nikolai Norman til VG.

Han har jobbet med Monsen Røkke de seks siste årene.

– Hun var spontan og møtte livets harde realiteter på en veldig fin måte. Ved årsskiftet var man klar over at det var veldig alvorlig med henne, men det var aldri noe syting.

Norman og Monsen var sist i retten i desember 2015, i forbindelse med spa-striden hun hadde med den tidligere forretningspartneren Frode Berner Hope.

– Den siste runden i retten imponerte hun meg med sin stayer-evne, og hun klarte seg forbausende bra. Men det var hennes stil å være rett frem og ikke snakke om sine egne plager, sier Norman.

Solgte landets dyreste leilighet

Monsen Røkke har vært blant annet dukket opp i medias søkelys i 2015 da hun skulle selge landets dyreste leilighet på det åpne markedet.

Luksusleiligheten er på Tjuvholmen og var til salgs for den nette sum av 52 millioner kroner.

Dagens Næringsliv skrev i desember i fjor at leiligheten ble solgt for 48 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder