TIDLIGERE BESLAG: Tollvesenet opplyste i mars at de hadde beslaglagt 20 sexdukker som forestiller barn. Her åpnes en pakke med en sexdukke på Gardermoen. Foto: Frode Hansen VG

Mann tiltalt for å ha bestilt seksualisert barnedukke

En mann fra Østfold er tiltalt for å ha bestilt en seksualisert barnedukke av silikon. Ifølge Kripos skal til sammen 30 menn ha bestilt slike dukker.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mannen er trolig den første i Norge som er tiltalt for å ha bestilt en seksualisert barnedukke, ifølge NRK. Saken skal opp i Fredrikstad tingrett i oktober.

– Så vidt jeg kan skjønne er det en av de første slike tiltalene som er tatt ut i Norge, sier politiadvokat og aktor i saken, Bjørn Rudningen Thune.

Fikk du med deg? Import av sexdukker i barnestørrelse etterforskes i flere land

Ifølge tiltalen skal mannen skal ha bestilt «en silikondukke med et seksualisert uttrykk, som i størrelse og utseende fremstår som et barn» i oktober 2016.

Les også: Tollere har beslaglagt sexdukker fremstilt som barn

29 andre menn mellom 18 og 60 år fra flere norske fylker har ifølge Kripos bestilt lignende dukker.

– I flere av sakene er det gjort beslag hjemme hos mennene som bekrefter at de har en seksuell interesse for barn, sier Axel Wilhelm Due, kommunikasjonsrådgiver i Kripos.

Les også: Slik snakker du med barna om overgrep

Østfold-mannen skal også ha oppbevart overgrepsmateriale i form av bilder og videoer. Han er også tiltalt for å ha sendt meldinger med seksuelt innhold til en jente og smugfilmet en annen. I begge tilfellene var jentene under 16 år.

Mannens forsvarer, LarsDahlback, sier han på nåværende tidspunkt ikke kan kommentere hvordan mannen stiller seg til tiltalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder