OVERNATTET: Ordfører Rune Øygard (AP) og jenta skal ha delt rom på Bondeheimen Hotell ved flere anledninger. Foto: FOTO: Jørgen Braastad

Avhører hotellansatte i Øygard-saken

Ansatte på Hotell Bondeheimen i Oslo har forklart seg i detalj om overnattingene til den overgrepssiktede Vågå-ordføreren.

Artikkelen er over åtte år gammel

Tirsdag kveld konstituerte kommunestyret i Vågå Rune Øygard (Ap) som ordfører for fire nye år.

Samtidig pågår etterforskningen mot ham for fullt. En rekke personer er avhørt - og mange gjenstår.

Jenta har forklart politiet at hun og ordføreren skal ha hatt samleier. Dette skal ha skjedd flere steder i landet.

- Vi konsentrerer oss om Vågå og Oslo, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik.

Interessant

Flere adresser er undersøkt av politiet. Ordførerens hjem, en hytte på fjellet og et landsted på Vestlandet. I tillegg kommer stedene der han hadde tilhold under reiser.

Ifølge reiseregningene i Vågå kommune, har ordføreren vært på 25 tjenestereiser med overnatting i perioden 2009 og frem til i dag. Flere av overnattingene var på Bondeheimen Hotell i Oslo.

- Bondeheimen er interessant for oss, bekrefter Ringvik.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mange avhør som gjort på hotellet, eller hva som er kommet ut av dem.

Konsernsjef Hans Jul Mikkelsen i Bøndenes Hus, som eier Hotell Bondeheimen, vil heller ikke gå inn på hva som er sagt til politiet.

Karaktervitner

- Jeg kan bekrefte at ordføreren har vært gjest hos oss ved en rekke anledninger. En veldig hyggelig gjest, sier Jul Mikkelsen.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdahl har tidligere fortalt i VG at jenta og ordføreren delte rom når de overnattet på hotell.

Nå ber hun politiet utvide siktelsen mot Øygard på to punkter. Dette går på at jenta var under 14 år da de angivelige overgrepene startet og at han skal ha misbrukt sin maktposisjon.

- Vi har mottatt et brev fra bistandsadvokaten om dette, men vi ønsker å bli ferdige med alle avhørene før vi tar stilling til dette, sier han.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen mener at vitneavhørene som hittil er gjort går i ordfører Rune Øygards favør.

- Mange av dem som kjenner både Øygard og jenta er avhørt. Den informasjonen som er kommet frem underbygger definitivt ikke siktelsen, sier hun.

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdahl opplyser at svært mange av de avhørte er såkalte karaktervitner innmeldt av forsvareren til Øygard.

- At avhørene av disse personene taler til siktedes fordel bør ikke komme som noen overraskelse på noen, sier Braathen Hjortdahl.

SIKTET: Rune Øygard (Ap) ble i går kveld konstituert for fire nye år som ordfører. Han er sykmeldt frem til 30. oktober. Foto: BJØRN THUNÆS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder