Kjempet gjennom boligprosjekt - fikk kjøpe leilighet direkte fra utbygger

UTENOM MEGLER: Frp-nestleder og daværende ordfører Per Arne Olsen ble enig med utbygger om pris og vilkårene for kjøp utenom megleren. Foto: Aftenposten/Scanpix

Politiet vurderer etterforskning mot Frp-nestleder

(VG Nett) Vestfold politidistrikt vurderer å etterforske boligkjøpet til Frp-nestformann Per Arne Olsen.

  • Dennis Ravndal
  • Mona Grivi Norman

Artikkelen er over ti år gammel

Det var i forrige uke at Tønsbergs Blad skrev om boligkjøpet til Per Arne Olsen og gruppeleder i Tønsberg Frp, Bent Moldvær.

Frp-toppene var blant forkjemperne for å utvide boligprosjektet på Jarlsø - til 130 leiligheter mer enn det som sto i kommuneplanen. Senere kjøpte de begge leiligheter direkte fra utbyggerselskapet, uten at de var på det åpne markedet.

Nå vurderer Vestfold politidistrikt om de skal etterforske leilighetskjøpet.

- Jeg har i samråd med politimesteren bedt økoteamet i Vestfold om å se på saken, for å vurdere om vi skal sette i gang en sak. Vi har ikke mottatt noen anmeldelse, men kan selvsagt undersøke på selvstendig grunnlag, sier fungerende visepolitimeseter Ole Bjørn Sakrisvold til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? KONTAKT VG NETTS JOURNALIST HER

LES OGSÅ:Kjempet for gigantutbygging - fikk kjøpe leilighet utenom megler

Må undersøke selv

Politiet har så langt ikke opprettet en såkalt undersøkelsessak, og de to Frp-politikerne har verken status som mistenkt eller siktet.

- Det er viktig for oss å skaffe til veie egen informasjon, og ikke kun basere oss på det som kommer frem i media, sier Sakrisvold.

Han har bedt om en rask tilbakemelding fra Økoteamet, som etterforsker alle større saker rundt økonomisk kriminalitet.

Frp-nestformannen har også tidligere vært i hardt vær, etter kjøpet av en ungbo-leilighet som kommunen hadde subsidiert for at den skulle gå til vanskeligstilte.

Generalsekretær Guro Slettemark i antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International Norge mener de nye opplysningene om boligkjøpet må føre til en politietterforskning.

- Jeg har anbefalt en politianmeldelse av Olsen i Ungbo-saken tidligere, og denne saken virker vel så stygg. Omstendighetene må etterforskes og prøves rettslig, sa Slettemark til VG da saken ble kjent.

LES OGSÅ:Frps nestformann får etikk-kritikk for leilighetskjøp

- Ikke gjort noe galt

Frp-nestformannen selv hevder knallhardt at han ikke har gjort noe galt, og at han ikke er redd for en politietterforskning.

- Det ser jeg frem til med stor ro, da jeg ikke kan se å ha gjort noe galt, sier Olsen til VG Nett da han blir gjort kjent med uttalelsene fra politiet.

Fremskrittspartiet så seg også nødt til å skrive en pressemelding rundt Jarlsø-saken i helgen.

- Jeg har oppfattet det slik at det er normalt at utbyggere av en slik størrelse, velger å selge mange leiligheter selv. Nå ser dessverre dette ut til å ramme meg. Jeg er den første til å beklage at det nå nok en gang reises spørsmål ved mine leilighetskjøp, men er svært trygg på at jeg ikke har gjort noe galt, skriver Olsen i pressemeldingen.

Også Bent Moldvær har tidligere understreket at han ikke har gjort noe galt. Det har ikke lyktes VG Nett å få kontakt med Moldvær mandag.

- Må få alle kort på bordet

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg (H), mener at kommunen også må sørge for å få klarhet i leilighetskjøpene.

- Jeg vil gjerne ha en redegjørelse fra de to det gjelder, slik at vi får høre deres egen forklaring på hva som er skjedd. Jeg vet at Bent Moldvær jobber med å skrive et slikt dokument, sier Berg til VG Nett.

Høyre-ordføreren understreker at han man ikke bør dømme de to før man kjenner alle fakta.

- Jeg tror det er viktig å få alle kortene på bordet, og ikke - gjøre noe overilt i denne saken. Det er alvorlige beskyldninger som er kommet frem, og det er viktig at vi får vite hva som er skjedd, sier Berg-

Mer om

  1. Fremskrittspartiet (Frp)

Flere artikler

  1. Korrupsjonsanklagene mot Frp-topp henlagt

  2. Olsen og Moldvær brøt etikkreglene

  3. Frp-nestleder under etterforskning ber seg fritatt

  4. Økokrim bistår i korrupsjonssak

  5. Stortingsrepresentant fikk gratis garasje

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder