FRISKE FRASPARK: Gruppeleder for Fremskrittspartiet i Bardu, Jens Petter Waade går knallhardt ut mot en politisk motstander på nettsamfunnet Facebook. Foto: Foto: Espen Bless Stenberg/ Nye Troms

Frp-er kaller motstander «sjikkelig rævhøll»

(VG Nett) I en opphetet diskusjon med en 16-åring på internett, skriver Frp-gruppeleder Jens Petter Waade at en Ap-politiker fremstår som et «rævhøll».

  • Mads A. Andersen

Artikkelen er over ti år gammel

Mannen som får det lite flatterende stempelet, er fylkessekretær i Troms Arbeiderparti, Bernt Sønvisen (42).

Jens Petter Waade (32) er folkevalgt gruppeleder for Fremskrittspartiet i kommunestyret i Bardu og sto på partiets liste i Troms foran stortingsvalget i fjor høst.

Han kom ikke inn på Stortinget, men er mannen bak Facebook-gruppen «NEI TIL EIENDOMSSKATT I BARDU KOMMUNE PÅ PRIVATBOLIGER».

Gruppen er åpen og har 334 medlemmer. Her diskuteres eiendomsskatt i det som for mange av medlemmene er hjemkommunen.

Forrige uke skrev Jens Petter Waade følgende på nettsiden:

«Les nye troms sist med begrunnelse, så ser hvordan Nye Troms avslørte bløffen til bløffmakeren Sønvisen!!! Han fremstår som ett sjikkelig rævhøll som dem sier i Bergen om sånne folk!».

Reagerer på blogginnlegg

- Waade har ikke injurierende kraft. Jeg bryr meg ikke om det, men jeg tror det skader hans sak. Det må være bekymringsfullt for Frp-ledelsen sentralt å se hva slags folk de har i Bardu, sier Bernt Sønvisen til VG Nett.

Han skriver i en blogg at Waade bruker Facebook-profilen til å yte sin motstand mot eiendomsskatt og andre partier enn Frp. «Engasjementet mot eiendomsskatt er stort, og hatet er nærmest glødende», skriver Sønvisen.

Les hele hans blogg her.

Det er Frp-eren bak Facebook-gruppen sterkt uenig i, og det er den aktuelle bloggen som ifølge ham selv er bakgrunnen for «rævhøll»-betegnelsen.

- Han tar diskusjonen ned på et lavmål og det blir vanskelig å diskutere med sånne folk, sier Jens Petter Waade til VG Nett.

- Er det ikke et lavmål å kalle folk for «rævhøll»?

- Det synes jeg ikke. Det er han som har lagt lista på et lavmål. Han burde heller rose det private initiativet bak denne gruppen og skape en dialog istedenfor å skrive negative ting om folk, sier Waade.

Hevder AUF-ere er hjernevasket

Jens Petter Waade forteller at gruppen «Nei til eiendomsskatt i Bardu kommune på privatboliger» er ment for å være et «føre var». For Bardu har nemlig ikke eiendomsskatt på private boliger i dag.

Diskutér norsk politikk og samfunnsliv på VG Nett her!

- Jeg bruker kanskje et friskt språk innimellom, men som nordlending synes jeg at man skal gjøre det, sier Frp-politikeren.

I en diskusjon på nettsamfunnet antyder han også at det 16 år gamle AUF-medlemmet, Hanne Linaker, er hjernevasket.

- Jeg tåler å bli kalt det, men jeg reagerer på at en voksen person sier sånt i en diskusjon. Det er usakelig og jeg føler han begynner med sånt bare fordi vi er politisk uenig, sier hun til VG Nett.

Jens Petter Waade selv mener det er helt greit.

- Ja, det synes jeg. Man må se i hvilken sammenheng dette gjøres. Enkelte AUF-ere fremstår som hjernevasket i denne sammenhengen, svarer Frps gruppeleder i Bardu kommune.

Vil bruke friskere språk

- Mener du fortsatt at Bernt Sønvisen er et «sjikkelig rævhøll»?

- Ja, ut i fra det han har sagt, at han påstår at hatet er glødende overfor dem jeg diskuterer med, så mener jeg at han fremstår som et ordentlig rævhøl, gjentar han.

Fylkessekretær i Troms Arbeiderparti, Bernt Sønvisen, snur ryggen til beskyldningen.

- Frp snakker om folkevalgtskolering. Hva i svarte er det for noe, spør nordlendingen som selv påpeker at også han er tilhenger av en debatt med et frisk språk.

- Men det blir umulig å diskutere med en mann som er så useriøs som Waade, legger fylkessekretæren til.

Waade selv er usikker på om han kommer til å kalle Arbeiderpartiets fylkessekretær for et «rævhøll» igjen.

- Jeg vil nok kanskje bruke et enda friskere språk. Man har også mange andre ord og utrykk i Nord-Norge som kan brukes, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder