STORMET BYGNING: Politiet tok seg onsdag kveld inn i en bygning der en person ble pågrepet. Foto: Hanna Haug Røset, VG

Mann knivstukket i Sandnes: Mann siktet for grov kroppsskade

SANDNES (VG) En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet etter at en mann i slutten av 20-årene ble knivstukket ved et kjøpesenter i sentrum av Sandnes onsdag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 18.00 onsdag ettermiddag.

Skadeomfanget er ikke kjent, men mannen er kjørt til Stavanger universitetssykehus med ambulanse. Den mistenkte gjerningsmannen stakk først av fra stedet.

Like før klokken 19.00 fortalte politiet at de lette etter en gjerningsmann utifra et signalement de hadde fått av vitnebeskrivelser fra stedet. De hadde samtidig fått informasjon om hvilken retning mannen skulle ha løpt i.

Like etter klokken 19 gikk politiet inn i en bygning i sentrum med skjold.

Klokken 19.23 melder politiet på Twitter at den mistenkte mannen er pågrepet. Mannen er nå siktet for grov kroppsskade, opplyser Per Terje Brundtland, jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag kveld.

Innsatsleder Torleif Paulsen uttalte til VG tidligere på dagen at mannen som er pågrepet er en kjenning av politiet.

– Vi har pågrepet en person som vi mistenker at kan være den som står bak knivstikkingen. Pågripelsen skjedde hjemme i hans bopel, og den gikk stille og rolig for seg uten dramatikk, sa Paulsen til VG ved 19.30-tiden.

Politiet kjenner ikke til om det er noen relasjon mellom fornærmede og mistenkte.

Politiet har foretatt tekniske og taktiske undersøkelser, og har blant annet gjort flere vitneavhør. Mannen som er siktet vil avhøres torsdag morgen, og vil deretter bli vurdert varetektsfengslet.

– Foreløpig har vi ikke oversikt over hele hendelsesforløpet, men dette er noe vi skal forsøke å belyse nærmere i etterforskningen, sier jourhavende jurist Brundtland i pressemeldingen onsdag kveld.

JAKTER KNIVMANN: Politiet var innom flere adresser i Sandnes sentrum på jakt etter en gjerningsperson. Foto: Hanna Haug Røset, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder