POLITIAKSJON: En 40 år gammel mann døde lørdag morgen etter å ha blitt funnet hardt skadet i sentrum av Mehamn i Finnmark. Foto: Tipser

Mann (40) skutt og drept i Mehamn – mann siktet for drap

To menn er pågrepet etter at en 40 år gammel mann døde i Mehamn natt til lørdag. Den ene av dem er siktet for å ha skutt avdøde.

Ifølge politiet er det en relasjon mellom den avdøde og siktede, men politiet ønsker ikke å opplyse hvilken relasjon det er snakk om.

Den 40 år gamle mannen ble funnet hardt skadet i et bolighus i sentrum av Mehamn etter at politiet klokken 05.27 lørdag morgen hadde fått melding om at en mann var skutt.

«Det ble gitt førstehjelp og forsøkt gjenoppliving på stedet. Men mannens liv sto ikke til å redde og han ble erklært død» skriver politiet i en pressemelding.

To pågrepet – én siktet

I løpet av formiddagen ble to personer pågrepet.

– Det skjedde i et bolighus i Gamvik. De pågrepne oppholdt seg i huset. Da bevæpnet politi kom gikk de to ut og la seg på bakken frivillig, sier lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger lensmannsdistrikt til VG.

En av de pågrepne er en mann i 30-årene som er siktet for drap. Den andre personen er ikke siktet, men sitter i arrest hos politiet.

– Vi holder på med å finne ut av hva hans rolle har vært, sier Mathiesen.

Kjørte i grøfta

Politiet tror det var de to pågrepne som kjørte i grøften med en bil i nærheten av tettstedet Gamvik i 06-tiden lørdag morgen.

– Han har vært med i bilen og kan ha kunnskap om en del av det som har skjedd. Vi skal prøve å få avdekket hvilken rolle han har hatt, sier lensmannen.

Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning med tekniske og taktiske undersøkelser. Åstedet er sikret og det vil bli iverksatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder