MENER DETTE ER ÅSTEDET: Politiet i Bergen tror mannen og kvinnen ble drept på dette hospitset i Møllendalsveien i Bergen. Foto: Helge Mikalsen

Dobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld

Den 56 år gamle mannen som er siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen, erkjenner straffskyld, opplyser mannens forsvarer til NTB.

56-åringen ga en lang forklaring til politiet tirsdag ettermiddag og kveld.

– Grunnen til at han erkjenner nå er at det først er nå han har vært i stand til å gi politiet en forklaring, sier advokat Einar Råen til VG.

– Han har vært medtatt og har trengt ro og hvile, legger han til.

Siden saken er under etterforskning ønsker ikke advokaten å si noe om hva klienten har sagt om motivet. Han legger imidlertid til at han har oppfattet at det er 56-åringens ønske å bidra til at saken oppklares helt.

Politiet har ingen kommentarer til opplysningen om at mannen har tilstått.

GIKK TIL AKSJON: Politiet aksjonerte ved et hospits i Arna 14. januar. Foto: HELGE MIKALSEN

Mannen var sammen med en 36-åring den første som ble pågrepet i saken, kvelden mandag 13. januar. 56-åringen er ifølge Bergens Tidende straffedømt mer enn 20 ganger, blant annet for familievold og for brudd på kontaktforbud.

Han ventet på å sone en fem måneder lang dom da drapene skjedde for om lag en halvannen uke siden, skriver Bergensavisen.

I fjor høst ble han dømt til ett års fengsel, hvorav fem måneder var ubetinget, for handlinger han begikk i 2016 og 2017. Tiltalepunktene gjaldt blant annet oppbevaring av narkotika og ruskjøring med bil.

Den ene drepte kvinnens etterlatte er nå lettet over 56-åringens tilståelse, ifølge bistandsadvokaten.

– De etterlatte har mange spørsmål, men foreløpig få svar. De har full tillit til politiets omfattende etterforskning, og at den vil gi dem oppklaring, sier bistandsadvokat Ivar Blikra til Bergens Tidende.

Fire andre personer er også siktet i saken, for drap eller medvirkning til drap.

Den siste som ble pågrepet mandag kveld, en mann i 20-årene, blir fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett onsdag klokken 12.45 skriver politiet i Vest i en pressemelding.

Påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland uttalte til VG i går at politiet har dannet seg et bilde av hva motivet kan være i dobbeltdrapssaken.

En 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann ble funnet drept ved Osavatnet 13. januar.

De to ble funnet under en presenning i et populært turområde ved Gullfjellet i Arna.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder