FENGSLINGSMØTE: Politiinspektør May-Britt Gjerstad begjærer to av de drapssiktede varetektsfengslet i Bergen tingrett. Bistandsadvokat Rolf Knudsen til venstre. Foto: HELGE MIKALSEN

Dobbeltdrapssiktet møter ikke i retten

BERGEN (VG) Den eldste av de tre som er siktet for dobbeltdrapet i Bergen, stiller ikke i fengslingsmøtet i dag. Den andre som blir fremstilt, erkjenner ikke straffskyld.

Begge er begjært varetektsfengslet for fire uker.

56-åringens forsvarer, advokat Einar Råen, sier at mannen er sterkt preget av situasjonen han er i og trenger ro og fred.

– Det er derfor han heller ikke har latt seg avhøre av politiet, sier advokat Råen.

Han sier han ikke har drøftet drapssaken med sin klient og at siktede ber om å bli løslatt. Mannen er domfelt mer enn 20 ganger, blant annet for vold og trusler.

Tre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap, etter at en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene ble mandag funnet døde i et populært turområde i Arna i Bergen.

FUNNSTED: De to døde ble funnet under en presenning ved Osavatnet i Bjørndalen øst i Bergen kommune. Foto: Helge Mikalsen

Politiet fikk medhold i sin begjæring om lukkede dører under fengslingsmøtet i Bergen tingrett.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han har forklart hva han har gjort de siste dagene, sier forsvarer til den 36 år gamle mannen, advokat Kjetil Ottesen.

Politiet har i Bergen tingrett begjært 36-åringen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon og to uker med brev og besøksforbud.

56-åringen og 36-åringen som ble pågrepet mandag, blir begjært varetektsfengslet i Bergen tingrett i dag.

Den tredje mannen, som er 33 år, blir trolig fremstilt for fengsling i morgen. Han skal ha vært på besøk i bygget i Arna der han ble pågrepet.

les også

To døde i Bergen: Tredjemann siktet i drapssaken

Mennene er kjent fra rusmiljøet i Bergen og domfelt en rekke ganger.

Politiet tror de døde ble drept et annet sted og dumpet på funnstedet ved Osavatnet øst i Bergen kommune.

– Det er ikke mangel på tekniske spor på funnstedet, men informasjon i løpet av etterforskningen som gjør at vi tror drapene kan ha skjedd et annet sted, har påtaleansvarlig ved Vest politidistrikt Inger-Lise Høyland forklart.

Et hospits nær Danmarksplass i Bergen har stått sentralt i etterforskningen, men politiet vil ikke si om de tror dette er drapsstedet.

Politiet har ifølge Bergens Tidende også vist interesse for overvåkningsbilder fra blokken i Lonemarka i Arna, der den tredje siktede ble pågrepet tirsdag.

SJEKKER: Politiet har drevet etterforskning i og rundt et hospits i Bergen. Foto: HELGE MIKALSEN

Pågripelsene mandag skjedde etter at turgåere tidligere på dagen fant blodige klær i en liten elv ved Gullfjellsvegen.

Da politiet kom til stedet, som ligger i Bjørndalen øst i Bergen kommune, fant de ved 12.45-tiden en 29 år gammel kvinne død under en presenning.

Den døde kvinnen skal ha hatt stikkskader, får VG opplyst.

Da kriminalteknikere undersøkte åstedet i 15.30-tiden mandag, fant de enda et dødt menneske i den samme presenningen – en mann i 40-årene.

les også

Drapssaken i Bergen: Ny mann siktet

Foruten de blodige klærne fant politiet ifølge VGs opplysninger en madrass og sekker med klær. Politiet vil ikke svare på om de avdøde var forsøkt skjult.

De to døde er formelt identifisert. De er norske statsborgere og kjent for politiet fra før. Begge ble obdusert tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder