DREPT HER: Flere personer har søndag kveld tent lys og lagt ned blomster ved åstedet utenfor Prinsdal Grill i Oslo. Foto: Trond Solberg, VG

Vitne om Prinsdal-drapet: – Skuddet utløste et basketak

Et vitne til drapet i Prinsdalen forteller om dramaet som utspilte seg utenfor gatekjøkkenet fredag kveld. Gjerningspersonen er fortsatt på frifot.

 • Marthe Nymoen
 • Sofie Fraser

Klokken 23.51 fredag fikk politiet en melding om at en person var skutt utenfor Prinsdal Grill i Oslo. En 21 år gammel mann ble erklært død på stedet. Politiet beskriver drapet som målrettet.

Motivet for drapet er så langt ukjent, og venner og bekjente at 21-åringen har tidligere fortalt de er i sjokk, og beskriver han som et godt medmenneske.

VG har snakket med en person som ble vitne til dramaet utenfor gatekjøkkenet, hvor offeret og kameratene hadde spist like før.

Vedkommende har også forklart seg til politiet, og ønsker ikke å stå frem med navnet sitt på trykk.

– Jeg så først noen gutter som sto på parkeringsplassen utenfor grillen. Jeg tenkte ikke noe mer over det, for de kranglet ikke eller noe.

– Så hørte jeg et skudd. Jeg var egentlig sikker på at det var fyrverkeri, men måtte sjekke hva det var.

– Da hørte jeg noen av guttene rope gjentatte ganger «Hvorfor gjorde du det?». Skuddet utløste et basketak, og noen av guttene slo og sparket han som avfyrte skuddet mens de holdt ham nede.

Kamerat av 21-åringen: «Han var som en bror for meg»

Oppsto basketak

Politiet har også tidligere fortalt at det oppsto et basketak etter at 21-åringen ble skutt. Ifølge vitnet skal gjerningspersonen ha brukt en kniv for å komme seg løs. En mann ble sendt til sykehus med knivskader etter dramaet utenfor gatekjøkkenet.

– Etter noen minutter la en av dem merke til at kompisen som lå på bakken ikke beveget seg lenger. De ropte navnet hans, men til ingen nytte, sier vitnet til VG.

Gatekjøkken-eier om offeret: Spiste her like før han ble skutt

Vitnet forteller også at gjerningspersonen skal ha forsvunnet i retning Kolbotn da de tre andre gikk bort til 21-åringen som nå er bekreftet død. Dette stemmer overens med det andre vitner har fortalt politiet, som søndag ettermiddag gikk ut med mulig fluktrute:

Vitner har sagt at gjerningspersonen løp nedover Nedre Prinsdalsvei i retning Kolbotn.

Slik jobber politiet videre

Politiet mener fortsatt at drapet på Prinsdal fremstår som målrettet. Nå jobber de med innhenting av informasjon og bearbeider dette. Gjerningspersonen er fortsatt ikke identifisert.

– Vi kan aldri ta sjansen på å gå glipp av spor. Det er mange titalls etterforskere og andre operative som er ute og jobber, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til VG søndag kveld.

De som var sammen med avdøde på Prinsdal grill før drapet utenfor skjedde, var i nye avhør lørdag:

– De har bidratt med viktig informasjon i saken, men det har ikke ført til noe gjennombrudd, sier Metlid.

– Vi går også gjennom all type informasjon om avdøde og fornærmede, og undersøker om det kan ha vært noen konflikt, sier hun.

UNDERSØKELSER PÅ ÅSTEDET: Politiet var på plass med store styrker på åstedet i Prinsdal natt til lørdag. Foto: Tore Kristiansen

Politiet ønsker fortsatt informasjon fra folk som kan ha sett noe eller har opplysninger som kan være aktuelle. Observasjoner av kjøretøy og rundt gjerningspersonen er spesielt interessant.

Politiet har tidligere sagt at gjerningspersonen er beskrevet som en personen med arabisk utseende, svarte klær og tildekket ansikt. Politiet ønsker ikke per nå å gå ut med ytterligere beskrivelser av gjerningspersonen.

Avdødes tidligere advokat Bjørn Aksel Henriksen mener hendelsen er dypt tragisk.

– Det er fullstendig uforståelig, og jeg er med venner og familie i sorgen, sier Henriksen til VG.

– Jeg kan ikke forstå hvem som skal ha et motiv for å ta livet av ham, sier han videre, og kan avkrefte at vedkommende tilhørte et kriminelt miljø.

Flere artikler

 1. Politiet om drap på Prinsdal: Fremstår målrettet

 2. Frigir navn etter Prinsdal-drapet

 3. Prinsdal-drapet: Politiet har ikke identifisert gjerningspersonen

 4. Gatekjøkken-eier om Prinsdal-offeret: Spiste her like før han ble skutt

 5. Prinsdal-drapet: Oppfordrer siktet til å melde seg

Fra andre aviser

 1. Ingen pågrepet etter målrettet drap på 21-åring i Oslo

  Fædrelandsvennen
 2. Gatekjøkken-drapet i Prinsdal: 21-åring ble skutt av tildekket gjerningsperson

  Aftenposten
 3. Mann siktet for Prinsdal-drapet – fortsatt på frifot

  Bergens Tidende
 4. Det var Halil Kara (21) som ble skutt og drept i Prinsdal

  Bergens Tidende
 5. 21-åring drept etter skyting ved gatekjøkken i Oslo

  Fædrelandsvennen
 6. Det var 21 år gamle Halil Kara som ble drept i Prinsdal natt til lørdag

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder