FRA ASKER TIL BUSCH: Ingrid Wirum går fra stillingen som politimester til riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: FRODE HANSEN Foto: ,

Omstridt politimester får ny jobb: Ingrid Wirum til riksadvokaten

Ingrid Wirum, som 1. april fratrådte som politimester i Asker og Bærum, er tilbake i jobb – nå hos riksadvokaten.

  • Terje Helsingeng

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg er veldig tilfreds med å ha fått denne stillingen, sier Wirum, som har et foreløpig engasjement som statsadvokat hos landets øverste påtalemyndighet.

Avgjørelsen om å fratre som politimester skjedde etter en intern stridighet. Ifølge politidirektør Odd Reidar Humlegård skjedde det frivillig for å skape ro i distriktet.

I statsråd sist fredag ble Terje Nybøe (50) konstituert som ny politimester i Asker og Bærum. Han kom fra riksadvokaten hvor han var førstestatsadvokat. Dermed bytter han og Wirum i praksis arbeidsplass.

- Vanskelig å fortsette

- Jeg fant det vanskelig å fortsette som politimester når jeg ikke fikk den nødvendige oppslutning og lojalitet fra sentrale ledere i distriktet til å gjennomføre nødvendig utvikling og omstilling.

Wirums tid som politimester varte bare i ni måneder, og i likhet med flere av hennes kolleger var hun bare konstituert som politimester i påvente av at den nye politistrukturen i Norge skulle bli avklart, noe den ennå ikke er.

- Ingrid Wirum besitter en faglig kompetanse som vi trenger, sa politidirektøren til VG.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch. Foto: Mattis Sandblad Foto: ,

I stedet for å fortsette i politiet er det nå riksadvokat Tor-Aksel Busch som kan dra nytte av hennes lange yrkeserfaring. Ingrid Wirum var før hun ble sjef for Politiets Utlendingsenhet og politimester i Asker og Bærum ansatt som politiadvoakt og påtaleleder ved flere politidistrikter, deriblant Oslo.

Lang erfaring

Wirum har gjennomført Forsvarets Høgskole og har erfaring som påtalejurist, påtaleleder, vært politimester i Politidirektoratet, avdelingsdirektør i Justisdepartementet og deltatt i flere råd og utvalg knyttet til straffesaksbehandlingen i politi-og påtalemyndigheten.

– Jobben hos riksadvokaten er både spennende og en stor faglig utfordring for meg. Jeg gleder meg til å jobbe som statsadvokat hos riksadvokaten, sier Ingrid Wirum til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder