NÅDDE IKKE FREM: Justisminister Anders Anundsen (Frp) og regjeringen bestemte at de lengeværende asylbarna skulle få bli i Norge. Den beskjeden nådde aldri frem til politiet. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Politidirektøren må forklare seg om asylbarnJustisminister Anders Anundsen (Frp) har bedt om et møte med politidirektør Odd Reidar Humlegård for å få en forklaring på hvorfor politiske signaler om uttransportering av asylbarn ikke er fulgt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Politidirektoratet har ikke fulgt opp den viktige policy-endringen som vi har kommet med. Det er en svært uheldig situasjon og noe som ikke skal forekomme, sier Anundsen til NTB.

Han sier det er et «misforhold» mellom styringssignalene i tildelingsbrevet fra Justisdepartementet og budskapet som Politidirektoratet har sendt underliggende etater, ikke minst Politiets utlendingsenhet.

Ifølge Anundsen ble det gitt klar beskjed fra departementet om at barn generelt skulle prioriteres for uttransportering, og ikke lengeværende barn spesielt. At denne beskjeden ikke har gått ut fra Politidirektoratet, har skapt sterke reaksjoner, også hos regjeringens samarbeidspartier.

– Jeg skjønner godt den frustrasjonen og forbannelsen. Nå må vi finne ut hvordan dette kunne skje og hva slags konsekvenser saken har fått, sier Anundsen.

Han besluttet tirsdag å kalle politidirektør Odd Reidar Humlegård inn på teppet for å få en forklaring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder