STÅR: Høyblokka står midt i Regjeringskvartalet i Oslo, og er ikke lenger i bruk etter at den ble totaltskadet under terroraksjoen 22. juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Flertall for å la Høyblokka stå

Flertallet av dem som skal si sin mening om det nye regjeringskvartalet i et møte med kommunalministeren tirsdag, sier ja til å bevare Høyblokka.

Artikkelen er over seks år gammel

Tirsdag skal kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ha et møte med 13 forskjellige instanser for å forhøre seg om framtiden til regjeringskvartalet.

Der vil han møte et klart flertall for å la Høyblokka stå. Det viser en ringerunde Dagbladet har foretatt.

Både Fortidsminneforeningen, Norske landskapsarkitekters forening, ICOMOS Norge, Oslo Bys Vel, Riksantikvaren, Norsk Form og Byrådsavdelingen for byutvikling i Oslo kommune sier klart ja til å bevare Høyblokka.

- Det er en skandale at politikerne har brukt to og et halvt år på å klø seg i hodet, sier leder av Oslo Bys Vel, Jan Sigurd Østberg. Han mener avklaringen burde kommet for lenge siden.

- Høyblokka har en soleklar og betydelig verdi som monument, symbol og kulturminne. Det ble forsterket ved det som skjedde 22. juli, sier Ola Fjeldheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen.

Mer om

  1. 22. juli

Flere artikler

  1. Erna med planer for nytt Regjeringskvartal

  2. - Høyblokka blir stående, Y-blokka rives

  3. Åpent, grønt og trygt regjeringskvartal

  4. Kunstmuseet MoMA ber Erna Solberg bevare Y-blokka

  5. Rivingstillatelse gitt for Y-blokka

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder