STORT BESØK: Ung elg på jakt etter frokost i Risøyhamn. Foto:Rainer Kammerlochner,

- Hallo, er det noen hjemme…?: Elg på frokostjakt

Her er morgenbesøket du kan forvente deg og du bor i
Risøyhamn. Tre elger har ruslet rundt husene der på jakt etter frokost.

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rainer Kammerlochner ble grytidlig mandag morgen oppmerksomme på de tre elgene utenfor huset til naboen, og var raskt ute med kameraet.

Rainer forteller til vol.no som først omtalte saken, at han bor på andre siden av veien der han så elgene ruslet rundt på morgenkvisten.

De kikket inn vinduer, og da den ene stilte seg opp foran inngangsdøren, var Rainer, som er fotograf av yrke, raskt opp med kameraet. Han gikk tett innpå de tre dyrene.

– Jeg har jo opplevd elger som temmelig sky i overfor mennesker, men dette gjaldt ikke disse. De gjorde ikke så mye ut av at jeg skulle ta bilde. De stilte seg opp og så på meg, jeg kunne faktisk snakke til dem, forteller fotografen, og legger til at elgene syntes mest opptatt av å skaffe seg frokost.

– De spiste av greiene på trær, og var for det meste opptatt av å finne mat.

Les også:FILMET KOLLISJON MED ELG

Det er ikke uvanlig at elgen stikker ut av skogen på våren. Morten Stene i Bodø filmet en elg som sperret veien en tidlig morgen.

Viltforvalter i Sortland og Andøy, Jostein Holmeng, sier til vol.no at han ikke er overrasket over de tre nærgående elgene, og at de er observert også av i dette området.

– På denne tiden av året er det ikke uvanlig at elgene ferdes i mer tettbygde strøk. Hadde det vært midt i jaktsesongen hadde det derimot vært noe mer uvanlig. Dette er nok dyr som er vant med folk, sier Holmeng.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder