IKKE JA-KAMP: Europabevegelsen gir opp kampen om norsk EU-medlemskap på ubestemt tid. Foto: Philippe Huguen, AFP Photo / NTB Scanpix

IKKE JA-KAMP: Europabevegelsen gir opp kampen om norsk EU-medlemskap på ubestemt tid. Foto: Philippe Huguen, AFP Photo / NTB Scanpix

Europabevegelsen gir opp kampen for EU-ja

Etter 18 års kamp for norsk EU-medlemskap gir Europabevegelsen opp. Organisasjonen vil i stedet jobbe med andre spørsmål knyttet til europeisk samarbeid.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Motstanden mot norsk medlemskap i EU er så sterk og bastant at Europabevegelsen mener debatten er lagt helt død.

Nå skriver Klassekampen at bevegelsen ikke lenger vil prioritere kampen for norsk medlemskap og åpner til og med for at EU-motstandere kan bli medlem.

- Vi erkjenner at debatten om norsk medlemskap er død for øyeblikket, og at vi opererer i en politisk situasjon som gjør det nødvendig å tenke nytt, sier generalsekretær Kirsti Methi.

Og med å tenke nytt mener hun at de kan jobbe med andre spørsmål knyttet til norsk europasamarbeid.

- Vi går fra å være en kamporganisasjon som har kjempet for norsk EU-medlemskap til å dyrke vår identitet som europabevegelse som jobber bredere med europeisk samarbeid, inkludert Norges forhold til EU, sier hun.

Mehti understreker at Europabevegelsen fortsatt mener at medlemskap er den beste løsningen.

- Men siden det ikke er mulig å diskutere dette i dag, er det viktigere å jobbe for kunnskap og samarbeid på andre fronter. Vi åpner for at alle med interesse for Europa, også EU-skeptikere, kan bli medlem, sier Methi.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder