OMKOM: En mann i 20-årene omkom etter en kanovelt i Storvatnet i Namdalseid kommune mandag. Mannen ble fløyet i Sea King-helikopter til St. Olavs hospital i Trondheim, men livet sto ikke til å redde. Foto:Marius Langfjord,Trønder-Avisa

Mann i 20-årene omkom etter kanovelt i Nord-Trøndelag

Politiet: Hyttenaboer hørte rop

NAMDALSEID/OSLO (TRØNDER-AVISA/VG) Mannen i slutten av 20-årene var i kanoen sammen med to familiemedlemmer da ulykken skjedde.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

AvTORUN STØBAKK, SIMON ALDRA, MARIUS LANGFJORD, KIM STRANDE (TRØNDER-AVISA), CATHRINE EKEHAUG, SOFIE BRASETH og MONA BYRKJEDAL (VG)

Like før klokken 16.30 meldte politiet i Nord-Trøndelag at en mann i slutten av 20-årene var funnet, etter å ha vært savnet etter en kanovelt.

Mannen ble fløyet i Sea King-helikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim. Like etter klokken 20.30 melder politiet i Nord-Trøndelag at mannen har omkommet.

Politiet opplyser til Trønder-Avisa at mannen lå i vannet i cirka en time før han ble funnet på cirka to meters dyp, mellom 50 og 70 meter fra land.

Var i familie

Totalt tre personer befant seg i kanoen da den veltet. To av de tre personene som var i kanoen klarte å svømme til land, og ble sett til av helsepersonell på stedet. De var nedkjølte, og ble sendt videre til sykehuset i Namsos for kontroll.

– De to andre som var i kanoen som veltet er en mann og en kvinne i 20-årene, sier operasjonsleder Ulf Bertil Viseth i Nord-Trøndelag politidistrikt til VG mandag kveld.

Hans kollega Stig Rune Sagen sier til VG at mannen og kvinnen var i familie med omkomne.

Sagen opplyser at de to andre også var i 20-årene, men vil ikke kommentere familiær relasjon ytterligere.

– Vi skal etter hvert prate med dem, men de er selvfølgelig veldig berørte, sier Sagen.

Han sier at politiet foreløpig ikke har informasjon om hva som var årsaken til kanovelten.

– Det var noen som hadde hytte ved vannet som hadde hørt roping. De varslet AMK, som siden varslet oss, sier operasjonslederen.

FULL UTRYKNING: Både politi, brannvesen og helsepersonell dro til Storvatnet ved Namdalseid, hvor kanovelten fant sted. Den omkomne mannen lå i vannet i omtrent en time før han ble funnet 50-70 meter fra land. Foto:Marius Langfjord,Trønder-Avisa

Søkte med båt

Den omkomne mannen i 20-årene ble funnet av mannskap fra Flatanger brannvesen, som fridykket i påvente av redningsdykkere fra Trondheim.

– Lokalt brannvesen har gjort en kjempeinnsats, de hoppet ut i vannet og lette etter ham, sier politiets innsatsleder Sten Svarliaune til Trønder-Avisa.

Ifølge Trønder-Avisa er det iverksatt kriseteam for å ta seg av de pårørende.

Det var klokken 15.28 mandag at politiet fikk melding om at én person var savnet etter kanovelt. Både politi, brannvesen og helsepersonell dro til Storvatnet ved Namdalseid, hvor kanovelten fant sted.

– Brannvesenet har startet å søke med båt. Sea King-helikopter og dykkere er på vei, sa operasjonsleder Stig Rune Sagen til VG rundt klokken 16.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder