FORSVARER: Advokat Thomas Randby forsvarer den tiltalte kvinnen. Foto: Lynau, Jan Petter

Dagmamma i retten tolv år etter Martines (1) død

En kvinne ble i 2006 siktet for vold mot et år gamle Martine, men saken ble henlagt. Mandag starter rettssaken i Ringerike tingrett.

isabel.bech@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Statsadvokaten mener det nå kan bevises at den et år gamle jenta døde på grunn av omfattende mishandling etter å ha vært hos dagmammaen i september 2006, ifølge NRK.

– Det er påtalemyndighetens oppfatning at tiltalte som var dagmamma for jenta, påførte henne gjentatte slag i hodet og/eller støtte bakhodet hennes mot et hardt underlag slik at hun fikk brudd i kraniet, sier statsadvokat Marit Formo.

Politiet klarte ikke i tiden etter dødsfallet å bevise når skadene på jenta skjedde. Den såkalte cold case-gruppen i Kripos har bistått Sørøst politidistrikt i den nye etterforskningen.

les også

Martine (1) døde i 2006 – nå er dagmammaen tiltalt

Kvinnens forsvarer, advokat Thomas Randby, sier saken har vært en voldsom belastning for kvinnen, som nekter for å ha skadet barnet.

– Saken ble grundig etterforsket i 2006 og henlagt i 2009. Det var en veldig vond periode og hun trodde hun var ferdig med saken, sier han.

Jentas foreldre er lettet over at saken nå tas opp igjen.

– De har i omtrent ti år kjempet for at saken skal bli prøvd i det norske rettssystemet. Så det har vært en lang og hard kamp for gjenåpning av saken, sier deres bistandsadvokat Marius Staurset.

Det er satt av fem uker til rettssaken i Ringerike tingrett i Hønefoss. VG er på plass når rettssaken klokken 09.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder