Drapssiktet eksmann tidligere anmeldt for vold

En 38 år gammel marokkansk småbarnsmor ble mandag funnet død i sin bolig på Notodden. Hennes tidligere ektemann er onsdag pågrepet og siktet for å ha drept kvinnen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet har fått resultatet fra den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser at kvinnen trolig ble drept, opplyser politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Mannen som er pågrepet er kvinnens tidligere ektemann, og den avdøde og siktede har ett felles barn sammen.

Barnet oppholdt seg i leiligheten da kvinnen ble funnet, og er nå tatt hånd om av barnevernet.

Den siktede er en 53 år gammel mann med syrisk opprinnelse.

– I mars 2016 ble den tidligere ektemannen anmeldt for vold i nære relasjoner, men saken ble henlagt på bevisets stilling. Vi er kjent med at avdøde har gitt uttrykk for at hun var redd for sin tidligere ektemann, forteller Sæter.

Pågrepet i Harstad

Mannen ble pågrepet i Harstad tirsdag ettermiddag, som også er hans hjemby.

Kvinnen skal ha flyttet til Notodden fra Nord-Norge i desember 2016, skriver lokalavisen Varden.

– Vi vil nå etterforske saken videre, og tar høyde for at den videre etterforskningen kan svekke bevisgrunnlaget bak siktelsen. Mannen er avhørt en gang, og nekter for straffskyld, sier Sæter.

Mannen vil onsdag bli fraktet fra Harstad til Sør-Øst politidistrikts region, og fremstilles for varetektsfengsling iløpet av de neste dagene.

les også

Mistenkelig dødsfall i Notodden: Kvinne funnet død

Ber om tips i saken

Det var mandag ved 14-tiden at kvinnen ble funnet død i sin bolig på Notodden. Det etter at hun blant annet ikke møtte opp på voksenopplæringen der hun går, og barnet ikke var kommet i barnehagen.

Politiadvokat Sæter understreker at de ikke ønsker å gå ut med detaljer om motivet bak handlingen, eller hendelsesforløpet av hensyn til den pågående etterforskningen.

– Vi er fortsatt på et veldig tidlig etterforskingsstadium, men mener på det nåværende tidspunkt at det er skjellig grunn til å mistenke siktede:

– Hvis publikum har gjort noen observasjoner av den avdøde eller siktede i helgen, ønsker vi også at de melder fra til oss, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder