Letemannskapene har brakt ut tre omkomne fra skredområdet ved Blåbærtinden i Tamokdalen. den siste vil bli hentet ut først til våren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

De omkomne etter rasulykken i Tamokdalen er identifisert

Det er 36 år gamle Niklas Nyman fra Finland som fortsatt ligger begravet i snømassene etter dødsskredet.

Det bekrefter Troms politidistrikt fredag ettermiddag.

Skiløperne Mikael Sten (29) og André Stenfors (32) fra Finland og Disa Bäckström (29) fra Sverige mistet livet i skredet. Disse ble hentet ut av letemannskapene i forrige uke.

les også

Letingen fortsetter i Tamokdalen – to omkomne funnet

Søket etter Nyman blir ikke gjenopptatt før til våren av sikkerhetsmessige grunner. Årsaken er at betydelige snømengder og dermed ny skredfare gjør at det ikke er forsvarlig å jobbe på bakken i leteområdet ved Blåbærfjell, ifølge politiet.

– Dessverre er vi nå kommet dit at vi rett og slett må vente til vårparten før vi gjenopptar søket etter den siste savnede, sa lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms på onsdag.

TATT AV SKREDET: Svenske Disa Bäckström (29), finske André Stenfors (32), Niklas Nyman (36) og Mikael Sten (29). Foto: Privat

les også

Politiet etterlyser finske skiløpere i Tamokdalen

Uvær og snøskredfare har gjort letearbeidet etter skiløperne svært vanskelig. Men nå har altså betydelige snømengder satt en ny stopper for arbeidet.

– Det vil kreve store ressurser, med ny sprenging av snømasser for å sikre leteområdet og deretter ny innsats på bakken. Dette igjen forutsetter at været holder seg stabilt lenge nok, hvis ikke må vi starte forfra nok en gang, skrev politiet i en pressemelding.

Se politiets pressekonferanse om søket i Tamokdalen i videoen under.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder