Kraftig brann i Oslo

Et bilverksted i Økernveien i bydel Bjerke tok full fyr fredag ettermiddag, og nabobygninger ble evakuert.

Politiet skrev fredag ettermiddag på Twitter at det kom åpne flammer fra verkstedet, som er i nærheten av flere parkerte biler. Brannvesenet har slukket brannen.

Personene som oppholdt seg i nabobygg ble evakuert. Ingen er skadet.

– Røykutviklingen er såpass kraftig at vi blant annet har valgt å evakuere et treningssenter i et tilstøtende bygg. Det var full fyr da vi kom dit, men det er vanskelig å si hvor omfattende det er, sa operasjonsleder Tor Jøkling til VG.

les også

Flere sendt til sykehus etter brann i blokk i Ålesund

Han fortalte at det var en garasje på verkstedet som brant. Det ble også meldt om flere smell fra bygget, men det er så langt uklart hva dette skyldes.

– Det kan jo være flere ting, for eksempel vindusruter som knuser. Vi kommer til å sperre noen veier i området, og ber også publikum om å holde seg unna.

Politiet ber folk i området om å holde vinduer lukket som følge av røyken.

110-sentralen i Oslo opplyser om at de har syv biler og 20 mannskaper på stedet. Brannvesenet fryktet at verkstedet skal brenne ned, og at jobbet på spreng for å hindre spredning til bygninger i nærheten.

Flere bedrifter ble evakuert i tillegg til treningssenteret.

Har du bilder? Tips VG her!

110-sentralen melder på Twitter i 14-tiden at brannen er slukket, men at røyken har spredd seg til tilstøtende bygg, som det nå jobbes med å ventilere ut. Brannvesenet er i gang med etterslokkingsfasen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder