Nina Karin Monsen på talerstolen under overrekkelsen av Fritt Ord-prisen for 2009. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix.

Omstridt norsk filosof utestengt fra Facebook

Den norske filosofen Nina Karin Monsen er utestengt fra Facebook i en måned etter å ha delt sin egen artikkel «Homosentimentalitet» på nettstedet.

Hanad.Ali@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Monsen publiserte 3. september et Facebook-innlegg med lenke til artikkelen, skriver Dagen. Fire dager senere ble hun utestengt.

les også

MDG-politiker navnga hetsere på Facebook – ble utestengt

Artikkelen hun lenket til tar opp spørsmål rundt ekteskapet og KrF-politiker Geir Jørgen Bekkevolds vielse av et lesbisk par. Det er tredje gangen hun har fått karantene fra det sosiale mediet.

– Jeg har blitt utestengt to ganger før. Da har jeg fått melding om at et innlegg har blitt fjernet, men ikke hvorfor det har blitt fjernet, sier Monsen til Dagen.

Bekkevold om KrF-striden: Jeg er veldig lei meg

les også

Skulle markedsføre brunost – ble sensurert av Facebook

Forfatteren og filosofen mener det er problematisk at man kan klage inn andre og få dem utestengt fra Facebook, uten selv å stå fram med navn. På den måten mener hun man kan kneble meningsmotstandere.

– Nei, jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg er utestengt. Jeg vet heller ikke hvem som har klaget meg inn, sier hun.

Monsen ble i 2009 tildelt Fritt Ords pris for «hennes gjennomreflekterte og uavhengige bidrag til en friere offentlig debatt». Hun har vært en motstander av kjønnsnøytral ekteskapslov og assistert befruktning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder