ULYKKE: Key Fighter ved kaia i Måløy lørdag formiddag. To personer omkom denne helgen i en arbeidsulykke på skipet. Foto: Privat / NTB scanpix

To personer omkom i arbeidsulykke på tankskip

To personer ble lørdag funnet bevisstløse etter en arbeidsulykke på et tankskip ved Stadlandet. Begge mennene omkom i ulykken.

Publisert:

Klokken 05.21 lørdag morgen fikk Vest politidistrikt melding om en arbeidsulykke på skipet Key Fighter, som lå rundt 13 nautiske mil utenfor Stadlandet. To personer ble funnet bevisstløse og ble deretter fraktet til Ålesund sykehus med redningshelikopter.

les også

Mann omkom etter fall ved Trollveggen

– Kort tid etter ankomst ble den ene erklært død, den andre er kritisk skadet, uttalte operasjonsleder Morten Rebnor til VG lørdag formiddag.

Redningsleder i Hovedredningssentralen, Børge Galta, fortalte lørdag til VG at de fikk melding om ulykken klokken 04.30.

Omtrent en halvtime senere var helikopter på stedet. Kvart på seks meldte helikopteret at det var underveis til sykehuset, men eksakt tidspunkt for når de bevisstløse ankom sykehuset er ukjent.

Søndag opplyser Ålesund sykehus til NTB at sjømannen i 40-årene, som behandlet for kritiske skader, også er død. Mannen som ble erklært omkommet like etter at politiet ankom stedet lørdag var i 70-årene.

De to døde skal være fra Fillippinene og Spania har Fjord Shippings talsmann Hugo Matre opplyst til NTB.

Søndag opplyser politiet i Vest politidistrikt om at de pårørende er varslet om hendelsen.

Mennene var i ferd med å utføre arbeid i en tank da de ble funnet bevisstløse, opplyser Vest politidistrikt. Det var mannskapet selv som hadde hentet dem ut av tanken.

Skipet, som er registrert på Malta, var på vei fra Norge til England da ulykken skjedde.

Ifølge politiet skal de to ha blitt utsatt for den giftige gassen hydrogensulfid, en giftig, fargeløs og brannfarlig gass, men mer kan de foreløpig ikke si om hendelsesforløpet.

Både Sjøfartsdirektoratet og Havarikommisjonen er varslet om ulykken.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder