Byttet ut kona med mann

Etter noen måneder på Stortinget valgte Frp-representanten Andre´ Kvakkestad (30) å gjøre det slutt med kona for å bo sammen med en annen mann.

Dermed har også Fremskrittspartiet fått en topp-politiker som er åpen homofil.

For en drøy måned siden informerte Andrè Kvakkestad Frps stortingsgruppe om at han nå skal flytte sammen med en mann i sitt hjem i Ski kommune.

- Det er korrekt, utover det har jeg ikke noe behov for kommentere detaljer om dette, sier Kvakkestad til VG.

Varslet partikolleger

Han ble valgt inn på Stortinget i fjor høst, og sitter i Stortingets justiskomite´. Tidligere har han jobbet som rådgiver for Frp på Stortinget, og er fylkespolitiker i Akershus.

Kvakkestad møtte kona i 1990. De giftet seg i 1996, og fikk året etter en datter. De tre har bodd sammen i Ski kommune.

I vinter bestemte han seg for å gjøre det slutt, og ble da separert fra kona.

Kvakkestad har også varslet sine partikolleger om at han flytter sammen med en mann fra Møre. Men Frp-politikeren vil fortsatt bo i nærheten av sin tidligere familie.

Andrè Kvakkestad har fortsatt et godt forhold til sin tidligere kone. De sitter sammen i kommunestyret i Ski kommune.

Åpne politikere

Frp-politikeren mener han har informert dem som trenger å bli informert, og ønsker derfor ikke å gi ytterligere kommentarer.

- Jeg har aldri brettet ut privatlivet mitt tidligere, og har ingen planer om å starte med det nå, sier Kvakkestad til VG.

De siste årene har flere politikere vært åpne om sin homofile legning. Finansminister Per-Kristian Foss fortalte til Oslo Høyre i år 2000 at han bodde sammen med Schibsted-direktør Jan Erik Knarbakk. Også Oslos byrådsleder Erling Lae (H) har et åpent forhold til å være homofil.

Ap-representant Anders Hornslien har også snakket flere ganger om sitt homofile samliv, det samme har SVs stortingsrepresentant Siri Hall Arnøy. Også andre både på Stortinget og ellers har vært åpne om homofili uten at det har hatt betydning for deres politiske karriere.

I KrF ble det derimot bråk da ungdomslederen Anders Gåsland og lokalpolitikeren Gro Skartveit sto åpent frem. Begge har meldt overgang til Venstre etter inter parti-uro. KrF er motstandere av partnerskapsloven, mens Frp nå godtar loven som regulerer homofile parforhold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder