ILLUSTRASJONSFOTO: Et SAS-fly kom seg ikke av gårde fra Gardermoen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flytrøbbel i nord og vest

SAS kjørte onsdag buss for fly for å få en gruppe passasjerer fra Oslo til Bergen innen 17. mai, mens 180 passasjerer i Tromsø ikke kom seg av gårde.

marius.helge.larsen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Vinden skaper farlige situasjoner i Oslo

Det var 17-flyet fra Oslo lufthavn Gardermoen til Bergen lufthavn Flesland som ikke kom seg av gårde, skriver Nettavisen.

– Dette er bare å beklage. Det skyldtes tekniske problemer på et fly og en ekstremt travel utfartsdag, sier kommunikasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS.

Uten mulighet for å overføre passasjerene til andre avganger, eller sette inn ekstra fly, ble tilbudet en busstur på åtte timer eller å reise dagen etter.

– De fikk selvsagt tilbud om overnatting og noen valgte å reise hjem, men det var mange som også tok imot tilbudet om buss. Mange ønsket å komme til Bergen før 17. mai, sier Johansen.

les også

Avdød skulle flys til begravelse i Mandal. Ble sendt til Polen

Samme tilbud var det vanskelig å tilby 180 passasjerer som ikke kom seg av gårde fra Tromsø til Oslo samme kveld (raskeste kjøretid: ca. 22 timer). Også der var årsaken til tekniske problemer med et SAS-fly, skriver Nordlys.

– Det er fullt av folk her nå. Mange er veldig fortvilet og skulle forskjellige steder for å feire 17. mai og ha langhelg, opplyser passasjer Magne Bergset til avisen.

Bakkemannskaper jobbet i etterkant på spreng med å prøve å booke om eller finne andre løsninger.

– Dette er en ekstremt trafikksterk dag. Det er helt umulig å overføre passasjerer til andre ledige seter og vi har ikke hatt reservekapasitet i flyparken heller, sier Johansen i SAS til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder