En person død etter knivstikking i Oslo

MAJORSTUEN (VG) Ingen er så langt pågrepet, og politiet ønsker opplysninger om personer som «oppførte seg mistenkelig eller var blodige» ved 12-tiden i dag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet rykket ved 12.15-tiden ut til Majorstuen med flere patruljer etter melding om at en person var knivstukket. Helsepersonell jobbet med vedkommende på stedet, men livet sto ikke til å redde. Like før klokken 13 bekrefter politiet at personen er død.

– Jeg så en mann komme ut av blokken og som satte seg på en blomsterkasse. Han var rimelig hvit i masken og hadde blod på hendene. Det kan jo være at han fant denne personen, sier et vitne, som kom tilfeldig gående forbi, til VG.

Ved 14-tiden gikk politiet til væpnet aksjon mot en blokk i nærheten av Majorstuen skole. Fire stykker med skjold og automatgevær tok seg inn i bygningen, men kom senere tomhendt ut.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Pårørende er ikke varslet, og politiet ønsker derfor ikke å gå ut med mer informasjon om fornærmede.

– Alt tyder på at vedkommende er knivstukket. Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd og hvem som har vært involvert. Det har formentlig skjedd inne i en leilighet, men omstendighetene er uklare, sier operasjonsleder Marita Aune til VG.

Politiet jakter nå på en formentlig gjerningsperson. Videre snakker de med vitner på stedet, foretar rundspørring og venter på kriminaltekniske undersøkelser.

– Vi søker etter personer som oppfører seg mistenkelig eller er blodige, sier politiets innsatsleder Hanne Nordve til VG.

Hun ønsker ikke å si noe om hvor vedkommende ble funnet, og understreker at de ennå ikke vet hva som er årsaken til at vedkommende er død.

– Vi har ikke bekreftet at det er en kriminell handling som ligger til grunn. Det eneste vi kan si er at det fremstår som at det er knivstikk som er årsaken, sier hun.

ETTERFORSKER: Politibetjenter og krimteknikere var mandag ettermiddag på plass utenfor Majorstuen skole. Foto: Hallgeir Vagenes, VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder