NY REISE: Per Sandberg og Bahareh Letnes her fotografert under sin pågående reise til Iran. Foto: Privat

Dagbladet: Sandberg og Letnes på ny Irantur – truet med husarrest og utreiseforbud

Tidligere Frp-statsråd Per Sandberg og hans kjæreste Bahareh Letnes fikk problemer i passkontrollen da de reiste tilbake til Iran.

per.helge.berg@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Paret kom til Iran lørdag, og er ifølge Sandberg i landet for å møte representanter for iransk næringsliv.

Meldeplikt

– Vi hadde akkurat gått av flyet, etter en lang og slitsom reise. I passkontrollen ble Bahareh avvist og sendt til en annen skranke. Plutselig kom en ukjent mann og ropte navnet hennes, forteller Per Sandberg til Dagbladet.

Paret fikk til slutt forlate flyplassen, men med meldeplikt og beskjed om å møte til avhør hos sikkerhetspolitiet onsdag.

les også

«Folk flest» mener det var riktig av Sandberg å gå

TRØBBEL: Per Sandberg og Bahareh Letnes, her under Arendalsuka, har igjen dratt på reise til Iran. Der fikk de problemer i passkontrollen, men senere ryddet opp. Foto: Scanpix

Sandberg sier at de oppfattet det slik at Letnes, som både har norsk og iransk statsborgerskap, nærmest fikk husarrest og utreiseforbud.

Onsdag ettermiddag sender Per Sandberg imidlertid ut en pressemelding gjennom forlaget sitt, hvor han avviser at de har trodd at de har blitt ilagt husarrest eller utreiseforbud.

- Det er riktig at det oppstod en situasjon på flyplassen, men den var ikke på noen som helst måte truende. Tvert imot ble vi invitert til en to timer lang samtale med en representant for president Hassan Rouhani, skriver de i pressemeldingen.

Paret fikk imidlertid ordnet et møte med representanter fra presidentens kontor og fikk ryddet opp i misforståelsene.

Ifølge Sandberg var de iranske myndighetene godt orientert om hva som har skjedd med paret etter deres forrige reise til Iran.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder