PRESSET: I dag skal Olemic Thommessen forklare seg om milliardsprekken. Foto: Mikalsen, Helge

Morgenoppdatering 28.02.18

God morgen - her de viktigste sakene fra natten!

  • Skjebnedag for stortingspresidenten: Hvordan kunne rehabiliteringen av Stortinget utvikle seg til en byggeskandale? Det er det store spørsmålet når Olemic Thommessen (H) skal forklare seg for finanskomiteen og de parlamentariske lederne klokken 08.30. «Han bør gå av», skriver VGs kommentator Frithjof Jacobsen.

  • Knivstikking i Skien: En mann i 50-årene ble i natt sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i sin egen leilighet. Skadeomfanget er ukjent, men det var mannen selv som oppsøkte en vekter, som varslet politiet. En mann i 20-årene ble senere pågrepet i nærheten av åstedet.
  • Hevder Nord-Korea hjelper Syria: Det lukkede regimet anklages for å ha sendt Syria utstyr som kan brukes til fremstilling av kjemiske våpen, deriblant ventiler, rør og syrebestandige fliser. Det skriver en rekke amerikanske medier, som viser til en upublisert FN-rapport.
  • Dømt for Nilen-kommentar: I Egypt er popstjernen Sherine dømt til seks måneders fengsel for å spre såkalte «falske nyheter». Årsaken er at hun under en konsert spøkte med at man kan få i seg parasitter dersom man drikker vann fra Nilen.
Dagens leder: Oljeeventyr på bok

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder