LURERI: Dette treffet, altså annonsen som kommer opp over det generiske søket i Google, har lørdag gått til en svindelside.
LURERI: Dette treffet, altså annonsen som kommer opp over det generiske søket i Google, har lørdag gått til en svindelside. Foto: SKJERMDUMP

VG misbrukt i Google-søk

INNENRIKS

Det første treffet om man søker på «VG» på Google har sendt lesere til en svindelside som utgir seg for å være VG.no. Sjefredaktør Gard Steiro håper ingen har latt seg lure.

Publisert: Oppdatert: 16.06.18 23:36

Oppdatering kl. 23.30: VG har fått beskjed om at svindel-annonsen er stoppet.

Siden som kommer opp har mange likheter med VG-forsiden, bortsett fra at hovedsaken handler om at man kunne få en iPhone X til fem kroner. En lang brødtekst var også synlig på forsiden, ulikt hvordan VG presenterer sine saker.

– Dette er svært uheldig. Vi har meldt det inn til Google, og regner med at de rydder opp i det så fort som mulig. Jeg håper ingen har latt seg lure av svindelforsøket, sier VGs sjefredaktør Gard Steiro.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få en kommentar fra Google Norge.

Ifølge VGs utvikleravdeling har noen kjøpt AdWords-reklame for søkeordet VG. De fleste gangene vil et klikk gå til VG, men noen ganger vil brukeren bli sendt til en falsk VG-side.

Her kan du lese mer om