Carl I. Hagen sier han forventer at Frp-leder Siv Jensen trekker partiet ut av regjering dersom Norge tar imot nye flyktninger som har kommet til Europa over Middelhavet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hagen ber Frp true med regjeringskrise

Carl I. Hagen mener Frp-leder Siv Jensen må ta partiet ut av regjering dersom Norge tar imot nye flyktninger som har kommet til Europa over Middelhavet.

  • NTB
Publisert:

les også

Erna Solberg: De som kommer til Norge, må bli en av oss

Pluss content

– Jeg forventer at partiets ledelse nå setter foten ned og sier at det er uaktuelt å ta imot flere økonomiske migranter til Norge, altså disse som godhetstyrannene kaller flyktninger, sier Hagen til Dagbladet.

EUs toppsjefer har inngått en avtale om at EU-land i fellesskap skal ta ansvaret for flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet. Hagen sier Norge ikke skal ta imot en eneste én som resultat av EUs nye flyktningdugnad.

les også

Tidligere Frp-topp uenig i Listhaugs kritikk: – Politiet la ikke skjul på noe

På den andre siden står Venstres Abid Raja som før helgen sa at Norge har et «moralsk og etisk ansvar» for å stille opp.

– Vi skal være rause, stille opp, men ikke være dumsnille, sa Raja.

Men det skal ikke Hagen ha noe av.

– Det er ikke mulig for Frp å fortsette i regjering hvis denne domineres av en naivistisk og snillistisk holdning til bølgen av økonomiske migranter som vil til Europa for å leve av våre velferdsordninger, sier han.

les også

Statsministeren er åpen for asylmottak i Afrika, men vil ikke gi Frp æren

Hagen støtter imidlertid EU-forslaget om å etablere mottakssentre i Nord-Afrika. På spørsmål fra Dagbladet om ikke det er en risiko for at dette blir rene interneringsleirer hvor mennesker blir boende på ubestemt tid, svarer han:

– Det kan godt hende, men da vil iallfall strømmen av økonomiske migranter stoppe opp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder