SANNERHETENS ORD: Høyres nestleder Jan Tore Sanner langer ut mot Arbeiderpartiet. Han mener leder Jens Stoltenberg må ta et oppgjør med det han omtaler som samrøre-kultur i partiet. Foto: Scanpix

Beskjed til Jens: - Ta oppgjør med samrøre-kulturen

Høyre med utfordring til Stoltenberg før landsmøtet i helgen

FOLKETS HUS, OSLO (VG Nett) Høyres nestleder Jan Tore Sanner krever at Ap-leder Jens Stoltenberg tar et oppgjør med «samrøre-kulturen» i partiet under helgens landsmøte.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Aker-striden henger som et tungt bakteppe når Ap-leder Jens Stoltenberg i ettermiddag holder sin tale til landsmøtet i Ap.

Følg Jens Stoltenbergs landsmøtetale LIVE på VGTV fra klokken 13.45!

Nestleder i Høyre Jan Tore Sanner mener regjeringens håndtering av striden mellom staten og Kjell Inge Røkke er tydelig eksempel på at Ap har tatt med seg samrøret med mektige aktører i næringslivet, og tradisjonen med å finne politiske løsninger i lukkede rom, inn i det rødgrønne samarbeidet.

Har du tips?Kontakt VG Netts journalister på Arbeiderpartiets landsmøte her!

- Regjeringen har de siste månedene vært rammet av en rekke skandaler, og saker som er dårlig håndtert. Det gjelder både hijabsaken, blasfemisaken og nå sist - Akersaken. Felles for disse sakene er at de er drevet fram av sentrale Ap-statsråder og at prosessene er skjermet for innsyn fra media og velgerne, sier Sanner.

VG NETT-LESERNE DISKUTERER:Både Høyre og Frp og kanskje Krf kommer nok til å ta endel velgere nå fra Arbeiderpartiet når folk flest ser hvordan Stoltenbergregjeringen roter og tabber seg ut hele tiden.Delta i debatten her!

Overrasket over SV

Høyre-nestlederen krever at statsministeren nå tar et oppgjør med denne kulturen.

- Denne måten å drive politikk på representerer en stor demokratisk utfordring. Et levende demokrati er avhengig av åpenhet, sier han.

Sanner legger ikke skjul på at han er overrasket over at Aps regjeringspartnere SV og Senterpartiet ikke i større grad har protestert på Ap-statsrådenes håndtering av de vanskelige stridssakene.

Følg VG Netts journalisterMads A. AndersenogErlend Skevikpå Twitter.

- Særlig SV har tidligere stått sammen med Høyre i kritikken av samrøre-kulturen i Ap. Nå opptrer de stadig oftere som en lydig puddel for Arbeiderpartiet, hevder Sanner.

Pusterom

Fredag kveld ble det meldt at staten og Aker er enige om å foreta en ny verdivurdering i forbindelse med det omstridte aksjesalget. Senere avviste næringsminister Sylvia Brustad at det foreligger en avtale mellom partene. Sanner mener regjeringen kan ha kjøpt seg et pusterom under landsmøtet i Arbeiderpartiet, men understreker at det ennå ikke foreligger noen endelig løsning på striden.

- Det gjenstår ennå å se hva som ligger i dette, men det er ingen ting ved det som nå ligger på bordet som fjerner det faktum at Ap har satt staten i en helt uforsvarlig posisjon gjennom sin håndtering av denne saken, sier han.

Les også

 1. LO-toppene lei løftebruddene - ber om kollektiv Ap-utmeldelse.

  LO-tillitsvalgte for 4500 Hydro-ansatte kommer med en sjokkbeskjed på åpningsdagen av Ap-landsmøtet.
 2. Ap fram på ny måling

  Arbeiderpartiet går fram 2,6 prosentpoeng til 33,6 prosent på en fersk meningsmåling.
 3. Krever sterkere statlig styring for å skaffe flere lærere

  MØLLERGATA SKOLE (VG) Skolen kommer dårligst ut etter fordelingen av 35 milliarder mer til kommunene.
 4. - Landsmøtet skal danne grunnlaget for valgseier

  Arbeiderpartiet starter valgkampen når partiet lørdag samles til landsmøte.
 5. Dette sier Ap-fylkeslederne om regjeringsløsninger

  (VG Nett) Dette svarer fylkeslederne i Arbeiderpartiet når VG Nett spør hva de mener partiet bør gjøre om det rødgrønne…
 6. Fortsetter hardkjøret i Aker-saken: Opposisjonen: - Brustad kan være ferdig som statsråd

  (VG Nett) Regjeringens håndtering av Aker-saken har gått fra å være kritikkverdig til å bli et spørsmål om tilliten til…
 7. Lofoten truer borgerlig samarbeid

  (VG Nett) Venstre vil ikke sitte i en regjering som åpner for oljevirksomhet i Loften.
 8. Høyre: - Jens har ansvaret for Aker-skandalen

  (VG Nett) Høyre krever nå at det blir iverksatt en uavhengig gransking av regjeringens rolle i statens kjøp av aksjene i…
 9. Høyre vil bruke 84 milliarder til vei

  (VG Nett) Høyre vil bruke 84 milliarder kroner på vei i perioden 2010 til 2019.
 10. - Regjeringen setter ideologi foran krisehåndtering

  Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener skattelette ville reddet mange flere arbeidsplasser enn en krisepakke som tar tid…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder