SLAKTER SIVS SLAKT: Generalsekretær i Norsk presseforbund, Per Edvard Kokkvold mener kritikken Siv Jensen retter mot norske journalister er feil. Foto: Scanpix

Jensen mener journalister jakter Frp-skandaler: Kokkvold fnyser av mediekritikken

GARDERMOEN (VG Nett) Siv Jensen mener norske journalister jakter på skandaler i Fremskrittspartiet. Presseforbundets leder, Per Edgar Kokkvold mener partiet kan skylde seg selv fordi de «kan ha lokket til seg flere originaler» enn andre.

Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Jeg tror kanskje at det har vært litt flere skandaler i Frp enn i andre partier, og at det derfor er naturlig at de er mer i mediene, sier generalsekretær i Norsk presseforbund, Per Edgar Kokkvold til VG Nett.

Formann i Fremskrittspartiet, Siv Jensen åpnet sin tale til helgens landsmøte fredag med kritikk av de med kamera, penn og blokk. I løpet av de første to minuttene på talerstolen fremstilte hun det som om det var en favorittsport blant norske journalister å skrive om skandaler i Fremskrittspartiet.

Les også:Inviterer Høyre til fest

- Der er altså sånn at man som vanlig partimedlem blir Frp-topp hvis man gjør noe galt. Hvis det skjer i andre partiet når det sjelden rikspressen, og hvert fall ikke med navn og bilde. Det er ikke like sexy, fordi det ikke er Fremskrittspartiet. Men vi sutrer ikke. Vi har lært oss å leve med det, sa hun.

Har du tips om norsk politikk?Kontakt VG Nett her!

- Forskjellsbehandling

Dagen etter talen utdyper Siv Jensen kraftsalven overfor VG Nett.

KRITISK: Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix

- Jeg mener det er oppsiktsvekkende at man forskjellsbehandler Fremskrittspartiet på den måten norske medier gjør. Vi lever med det og kommer til å leve godt med det, men det er forskjellsbehandling, sier hun og legger til:

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men jeg stilte spørsmål ved det og jeg synes nesten dere får diskutere grunne til at det er sånn. Det er dere som er journalister.

Helga Pedersen:- Frp er ikke for folk flest

Presseforbundets generalsekretær mener Siv Jensen har lite å klage over.

DUSKUSJONEN RASER PÅ VG NETT:

- Flere originaler

- Jeg har ingen tall på det, men det skulle ikke forundre meg at en undersøkelse viser at det er flere skandaler i Frp enn i andre partier. Frp har jo vært et parti på siden. Det representerer andre poliske strømninger enn andre. Det kan jo være at de har lokket til seg flere originaler enn andre partier, sier Kokkvold.

Ingen medier brakte videre Jensens kritikk under landsmøtetalen fredag.

Det får generalsekretæren i Norsk presseforbund til å reagere.

- Jeg synes mediene skal være flinkere enn de er til å videreformidle kritikk av dem selv, selv om det kommer fra politiske partier, sier han.

- Fremskritt

Han er imidlertid enig i noe av Siv Jensen kritikk mot norske journalister.

- Man trenger ikke være mer en varamann i Viltnemda i Lier kommune før man blir Ap-topp eller Frp-topp. Det er bortimot komisk, altså. Det er helt riktig det Siv Jensen sier. Mediene har lett for å bruke store ord for å gjøre seg mer interessant enn de er. Men det har gått like mye ut over andre partier som Frp, sier Kokkvold.

- Han sier det, ja. Fremskritt, kommenterer Fremskrittspartiet-formannen.

Hva vet du om Frp?Ta quizen her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder