Wictor (58) fikk 300 kilo sel på kroken

Wictor Wahlberg fra Trondheim skulle egentlig fiske kveite, men endte sel-vsagt opp med noe helt annet.

  • Mona Byrkjedal
  • Cathrine Ekehaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

58-åringen satte ut linen i Verrafjorden i Agdenes mandag kveld, og da han skulle hente fangsten tirsdag, fikk han seg en stor overraskelse: Det var nemlig ingen kveite på enden av snøret, men en sel av arten havert.

Det var Adressa som først omtalte den spesielle fangsten.

UHELDIG: Viltnemnda bestemte at selen måtte avlives da de ikke klarte å få ut kroken. Foto:Line Alexia Wahlberg,

– Jeg var i båten sammen med svogeren og nevøen min, og vi lurte jo først og fremst på hvordan vi skulle få den inn til land. Det var kjempetungt å dra opp linen, og vi skjønte raskt det var noe stort på kroken, sier hobbyfiskeren til VG.

FAMILIE: Wictor Wahlberg (f.v.) sammen med nevøen Marcus Wahlberg (11) og svogeren Jan Ståle Arnesen. Foto:Privat,

Avlivet

Wahlberg ringte først politiet, og deretter viltnemnda. De bestemte at de skulle avlive selen, fordi det ikke var mulig å få den løs.

– Vi tenkte at vi måtte gjøre noe nyttig med den, så vi skar ut ytrefileten, slepte den ut på Bjørnøya, og dro den så langt opp på land som vi klarte, slik at havørnen kunne ta den. Vi var ute og kikket, og da så vi at det var to havørner der, men selen hadde forsvunnet, sier 58-åringen.

Les også: Elisabeth (42) fikk gladfisk i garnet

Ikke fiskeflaks

Det er andre gang han fisker etter kveite, den første gangen fikk han en pigghå. Wahlberg innrømmer at han ikke har hatt helt fiskeflaks så langt, men har likevel ikke gitt opp håpet om å få en kveite på kroken.

– Jeg skal prøve meg igjen, men håper ikke jeg får mer sel! Det var en kamp hele selen. Den var jo like tung som ponnien til niesen min, sier fiskeren fra Trondheim.

Politiet: Her blir det selfie!

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, sier til Adressa at det er første gang han har fått en slik henvendelse. Det var ikke mye han kunne bidra med:

NAPP: Selen satt godt festet og kom seg ikke løs. Foto:Line Alexia Wahlberg,

– Ja, hva skal man gjøre med slik fangst. Jeg må være så ærlig å si at jeg ikke er helt sikker på hvordan man skal håndtere noe sånt, sier Kimo til avisen.

VG har tidligere skrevet om Tor (56) som fikk sel på kroken i Drøbak. Aril (51) var også litt uheldig med fangsten, og endte opp med en giga-hai i garnet, mens Ole Petter Henriksen fanget en gigantfisk etter i tre år å ha forsøkt å få sværingen på kroken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder