Gutter på Pokémon-jakt stoppet av politiet

I Mo i Rana ble to gutter i natt mistenkt for innbrudd i jakten på Pokèmon-figur.

  • Inger Lise Hammerstrøm

Artikkelen er over tre år gammel

– Søken etter Pokémon er ganske alvorlig. De mistet noen poeng der, humrer Ann Line Finanger, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

Politiet fikk melding like etter midnatt om et mulig innbrudd i Sentrumsgården, et sykehjem i sentrum av Mo i Rana. «Innbruddstyvene» viste seg imidlertid å være to 17-åringer på jakt etter et Pokèmon dyr skriver NTB.

De hadde klatret fra veranda til veranda for å fange det ettertraktede mobilspill-dyret.

Stor pågang

Det virtuelle rollespillet som går ut på at man trener og fanger pokémon - fantasidyr, ble lansert i USA, Australia og New Zealand allerede 6. juli.

På grunn av stor serverpågang måtte Europa vente pent til amerikanerne, australierne og new zelanderne hadde lastet ned spillet.

Først på lørdag ble spillet tilgjengelig i Norge, men mange nordmenn har allerede gått omveien via den amerikanske versjonen og lastet det ned.

Få oversikt: Den store pokémon-guiden

USA`s største mobilspill

Pågangen var imidlertid så stor at flere servere krasjet, noe som førte til at mange ikke fikk logget inn for å spille lørdag.

Spillet har på få dager blitt USAs største mobilspill med 21 millioner aktive daglige brukere.

I følge Buisness Insider er mobilspillet allerede større enn dating-appen Tinder. På fredag var spillet installert på 5,16 prosent av alle amerikanske android-telefoner, mens 2 prosent hadde Tinder på android-telefonen sin.

Tall fra søkemotoren Google viser at spillet gikk fra 0 til over 30 millioner treff på en uke.

Reddet hamster

I Sør-Houston i USA førte «Pokemon Go» til at to barn oppdaget 20 forlatte hamstre i en park. Barna var opprinnelig på Pokemon-jakt da de kom over en kasse under et tre. Ifølge Sara Perez hadde hun aldri oppdaget dem om det ikke var for spillet.

– Jeg hadde aldri gått så langt fra huset mitt hvis det ikke hadde vært for at jeg ville få tak i den Pokemon-gymmen , sa hun til Click to Houston

Dyrene er nå overtatt av dyrevelferdsorganisasjonen SPCA.

NB! I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det å lese at mobilspillet hadde forårsaket kjedekollisjon i USA. Det stemmer ikke.

Mer om

  1. Pokémon Go
  2. Nintendo

Flere artikler

  1. Pokémon-jakten er i gang

  2. Skulle fange Pokémon - kjørte i feil kjøreretning

  3. Pokèmon Go-galskapen

  4. Fotballklubb lanserte nye spillere ved hjelp av Pokémon Go

  5. Deniz gikk 10 mil på jakt etter Pokémon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder