HØYRE OM: Bjarne Brøndbo har byttet politisk beite fra Ap til Høyre. Han var denne helgen konfransier på Høyres kick off før valgkampen på Radisson Blu-hotellet på Holbergs plass. Foto: ESPEN BRAATA / VG

DDE-Bjarne står fram som Høyre-venn

(VG Nett) «Jeg har både et stort hjerte for sosialdemokratiet og samtidig stor sans for Høyres politikk», sier DDE-vokalisten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Superstjerne og vokalist i DDE Bjarne Brøndbo ledet Høyres kandidatkonferanse og roste Erna Solberg opp i skyene lørdag formiddag.

Mens Høyre-folkene trykket Brøndbo til sitt hjerte og gikk ut fra at han nå hadde forlatt Ap og gått over til Høyre, så nyanserer nord-trønderen dette bildet overfor VG:

- Det er ingen hemmelighet at jeg både har et stort sosialdemokratisk hjerte og samtidig sans for mye av Høyres politikk, sier Bjarne Brøndbo til VG.

Erna Solberg selv takker imidlertid for støtten:

- Jeg opplevde Bjarne Brøndbo som en overbevist Høyre-venn i måten han omtalte politikken vår. Han sa at han som selvstendig næringsdrivende har stor sans for Høyres politikk. Men jeg vil aldri si om noen at de er Høyre-sympatisør uten at de selv har sagt det, sier Høyre-lederen til VG.

- Hadde dere spurt meg for et år siden, så er det ikke sikkert jeg hadde stått her på en kampanjeåpning for Høyre. Men jeg tilhørte de en million nordmenn som har en fot her og en fot der. Men så driver jeg og fruen min en småbedrift, og da er jeg sinnssykt Høyre-mann, sa Bjarne Brøndbo fra scenen til Høyre-konferansen i Oslo.

- Sosialdemokratisk hjerte

Mens Høyre-folkene trykket Brøndbo til sitt hjerte og gikk ut fra at han nå hadde forlatt Ap og gått over til Høyre, så nyanserer nord-trønderen dette bildet overfor VG:

- Det er ingen hemmelighet at jeg både har et stort sosialdemokratisk hjerte og samtidig sans for mye av Høyres politikk, sier Bjarne Brøndmo til VG.

- Da jeg lever av å være underholder, er ikke min tilstedeværelse ensbetydende med at jeg er «Høyre-velger», legger han til.

Erna Solberg selv takker imidlertid for støtten:

- Jeg opplevde Bjarne Brøndmo som en Høyre-venn i måten han omtalte politikken vår. Han sa at han som selvstendig næringsdrivende har stor sans for Høyres politikk. Men jeg vil aldri si om noen at de er Høyre-sympatisør uten at de selv har sagt det, sier Høyre-lederen til VG.

- Han er i alle fall flink til å lage god stemning, sier Erna Solberg.

- Folk forstår

Da DDE-stjernen introduserte Høyre-lederen, skrøt han av hennes evne til å snakke så folk forstår, og sammenlignet henne med en annen Namsos-væring, Bjarne Håkon Hanssen.

- Begge er flinke til å snakke slik at folk forstår hva det dreier seg om, sa Brøndbo.

Men han vil ikke svare på om han fortsatt er Ap-medlem, eller om han har byttet parti fra Ap til Høyre:

- Høyre er et viktig parti på samme måte som at Molde, Brann og Vålerenga er viktige fotballag for at Tippeligaen skal bli spennende. Ellers ingen kommentar, sier Bjarne Brøndbo.

Ap-ordførerkandidat

Han har flere ganger tidligere deltatt på Aps valgkamparrangementet, og har også vært nevnt som en mulig ordførerkandidat for Ap i hjembyen Namsos.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er en stor DDE-tilhenger. Han var blant annet til stede da DDE holdt sin 20 års jubileumskonsert i fjor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder