KOLLAPSET: Den relativt nye limtrebroen kollapset mens tømmerbilen var på vei over. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix Foto: ,

Bro kollapset over nye E6 - tømmertransport falt ned

En trebro kollapset da en tømmerbil kjørte over den, melder politiet i Gudbrandsdalen. Lastebilen falt ned og føreren ble skadet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge politiet falt lastebilen mellom syv og åtte meter, og sjåføren er nå sendt til Lillehammer sykehus.

– Han har fått ryggskader, men skadeomfanget er ukjent. Føreren var ved bevissthet, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til VG.

Lokal tømmertransport

Ifølge Øyvind Moshagen, prosjektleder i Statens Vegvesen for E6 Biri-Otta, var det tømmerbil som tilhørte lokale grunneiere.

– Dette er en ganske ordinær limtrebro, som har kollapset med en tømmertransport på vei over. Bilen står på broen, og kjørte over da den knakk, sier han.

Limtrebroen ble satt opp i høst, og har vært i jevnlig bruk både fra entreprenøren og lokale grunneiere.

– Den går til et privat område. Entreprenøren har brukt den noe. Det er snakk om en ny bru, som også skulle stå der til almenn benyttelse etter at anleggsarbeidet var ferdig, sier Moshagen.

Starter granskning

Både entreprenør, underentreprenør og eksperter fra vegvesenet er nå på vei til stedet.

– De er på vei opp for å undersøke og starte granskning. Vi skal gjøre alt vi kan for å finne ut av årsaksforholdet, sier prosjektlederen.

Limtrebroen er en del av anleggsområdet til nye E6 mellom Ringebu og Otta. Broen falt ned over en anleggsvei.

Det er Moelven limtre som har satt opp de fem limtrebroene på den nye E6-strekningen. De ble installert i perioden desember 2014 til september 2015.

Broen som nå knakk sammen er en såkalt fagverksbru, med en lengde på 49 meter.

VG kommer tilbake med mer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder