NRK-reporter dømt for drapstrussel

NRK-reporteren skallet en kvinne så hun brakk nesa og truet en annen mann på livet. Nå er han dømt for både drapstrussel og kroppskrenkelse.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var Nettavisen som først omtalte dommen lørdag formiddag. Aktor hadde i utgangspunktet bedt om 90 dagers fengsel, men NRK-mannen ble istedet dømt til hundre timers samfunnsstraff av Oslo Tingrett.

Den dømte mannens forsvarer, Øivind Sterri, mener dommen er god.

– Vi er enige i dommen og synes den er både god og viktig. Vi kommer ikke til å anke, sier Sterri til VG.

LEST DENNE?: Haddy N'Jie utsatt for grov hets - svarer hetseren

Forsvareren bekrefter at mannen og den fornærmede kvinnen - som kjente hverandre fra før - nå har gjenopptatt kontakten med hverandre. Kvinnen har tidligere forklart at hun var av den oppfatning av at han ikke egentlig ville skade henne, men handlet i affekt.

Ifølge dommen ble kvinnet skallet slik at nesen brakk, mens NRK-reporteren også skal ha truet en mann med kniv og sagt «kom her, så skal jeg ta livet av deg».

I retten ble den domfelte - under tvil - trodd på at overfallet ikke var med overlegg, men skjedde i affekt. Dermed unngikk han å bli dømt for forsettlig skade på en annens kropp og istedet domfelt for uaktsom kroppskrenkelse.

Til tross for at han ble dømt, slipper mannen å betale saksomkostninger.

Da tiltalen ble klar i april, uttalte den dømte mannens avdelingsleder i NRK til Nettavisen at vedkommende ikke ville bli tatt av lufta fordi vedkommendes virke i sin avdeling ikke var i konflikt med denne saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder