Olaf Thommessen foretrekker ren Ap-regjering

Tidligere nestleder i Venstre Olaf Thommessen mener en ren Ap-regjering er det eneste reelle alternativet til en Høyre/Frp-regjering etter valget neste år.

Artikkelen er over 11 år gammel

REN AP-REGJERING: Tidligere nestleder i Venstre, Olaf Thommessen. Foto: Scanpix

En ren Arbeiderparti-regjering med støtte fra SV, KrF, Venstre og Senterpartiet «fremstår som det eneste reelle alternativet» til en blå-blå regjering med Høyre og Fremskrittspartiet, skriver Olaf Thommessen i en spalte i ukeavisen Ny Tid.

Han slår videre fast at sentrumsalternativet (Venstre, KrF og Sp) er dødt i dagens politiske bilde, og at et valg mellom et rødgrønt alternativ - som i dag - eller et blå-blått alternativ med Høyre og Frp, er som å velge mellom å bli hengt eller bli skutt.

Thommessen mener at man om den rødgrønne regjeringen «i beste fall kan si at liten skade er skjedd, fordi ingenting egentlig er skjedd».

Om en Høyre/Frp-regjering skriver han at den vil måtte åpne for arbeidsinnvandring for å klare å senke skattene. Det vil igjen måtte føre til en rasering av asylpolitikken, som blir stående igjen som symbolsaken som Frp ikke kan gi seg på, og som dessuten vil være noe Høyre egentlig ønsker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder