SØKER MED HUND: Kriminalteknikere har natt til tirsdag saumfart den drepte mannens leilighet like utenfor Dokka sentrum i Oppland. I morgentimene har politiet også søkt med hund i området rundt boligen. Foto: Geir Olsen

Politiet: Mann (49) drept og brent på bål

DOKKA (VG) Det er en 49 år gammel mann fra et rusbelastet miljø på Dokka som ble funnet drept og kraftig forbrent i et bål på en øde skogsvei.

VG har fått opplyst at kriminalteknikere saumfarte adressen til den drepte mannen på Dokka natt til tirsdag og at arbeidet fortsetter gjennom morgentimene – deriblant med hundesøk i området rundt boligen.

Tirsdag ettermiddag var 49-åringens familie varslet, melder politiet. Mandag kveld ble han meldt savnet, men det er ikke kjent hvem som varslet politiet.

– Jeg kan bekrefte at det er en 49 år gammel norsk statsborger, som var bosatt på Dokka. Avdøde har vært i kontakt med politiet tidligere, uten at jeg ønsker å gå i detalj rundt dette, sier politiadvokat Kristian Johansen til VG:

VG har vært i kontakt med en rekke bekjente og venner av 49-åringen tirsdag. De forteller om en blid og hyggelig mann som likevel slet med rusproblemer.

– Han var alltid smilende og blid, og veldig flink til å spille trekkspill og piano, sier en bekjent.

Ingen mistenkte

Politiadvokat Johansen opplyser til VG at det foreløpig ikke er noen mistenkte eller siktet i den mystiske drapssaken.

– Men vi fortsetter rundspørring utover dagen. Mannen ble identifisert delvis gjennom obduksjonen, deretter gjennom påfølgende vitneavhør, sier Kristiansen

Politiet vil også gå gjennom en rekke tips og avhøre aktuelle personer som kan kaste mer lys over saken.

– I tillegg vil vi fortsette våre kriminaltekniske undersøkelser, både på funnstedet og avdødes bopel, sier Johansen..

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalist her, ring +47 452 62 488 eller søk opp nummeret i appen Signal for å sende krypterte tips

Det var i helgen at kjærestepar på tur i skogen fant et forkullet lik langs veien i Søndre Land. Mandag konkluderte politiet at mannen var drept, samtidig som de undersøkte spor på stedet.

Hjulspor funnet like ved

Teknikerne som har saumfart funnstedet, har blant annet gjort flere avstøpninger av tydelige hjulspor i veikrysset den der drepte mannen ble funnet.

– Det er for tidlig å si noe om disse kan knyttes direkte til drapet, men det er et interessant spor, sa politiadvokat Kristian Johansen til VG mandag

Det er foreløpig uklart om drapet har skjedd et annet sted, og at mannen har blitt flyttet til skogbrynet der han ble funnet, eller om drapet skjedde der han ble funnet.

Mystisk likfunn: Politiet vet ikke hvem det forbrente drapsofferet er

Ifølge politiadvokaten skal politiet ha funnet bålrester på stedet, som de knytter opp mot ugjerningen.

– Mannen ble funnet påkledd. Kroppen var delvis forkullet, men vi vil ikke kommentere noe mer om skader, sier Kristiansen til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder