SØNNEN DØMT: Gjermund Cappelen er selv dømt for oppbevaring og salg av hasj. Nå er sønnen dømt for heleri. Foto: Terje Bringedal VG

Cappelens sønn dømt for heleri

Hasjsmugler Gjermund Cappelens 28 år gamle sønn er dømt til halvannet års fengsel for heleri.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser 28-åringens forsvarer til NRK.

I januar ble han tiltalt for heleri av 4,5 millioner narkotikakroner. Påtalemyndigheten mener pengene stammer fra den narkotikadømte faren Gjermund Cappelens hasjsmugling. Da saken startet i Asker og Bærum tingrett erkjente han heleri av 3,4 millioner kroner, men sa han ikke visste at pengene stammet fra narkotikahandel. Det siste ble han trodd på av tingretten.

Les ogå: Rettssaken mot Eirik Jensen utsatt

I november i fjor ble faren, den selverklærte hasjbaronen Gjermund Cappelen, funnet skyldig i oppbevaring og salg av 1,4 tonn hasj. Han har ennå ikke fått sin straff utmålt, og saken skal etter planen i retten i oktober. De seks andre som sto tiltalt ble dømt til fra fem til 16 års fengsel.

Les også: Eirk Jensen tiltalt for grov korrupsjon og narkokrim

– Det blir ingen anke herfra, med forbehold om at vi må få lese hele dommen først, skriver hans forsvarer Marijana Lozic i en SMS til NRK.

Cappelens sønn har tidligere erkjent heleri av de 3,4 millionene, selv om han ikke skal ha visst at dette var narkotikapenger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder