MØTTES I JULI: FNs generalsekretær Ban Ki-moon og statsminister Erna Solberg møttes i forbindelse med konferansen «Partnering for education» i Oslo i begynnelsen av juni i år. Foto: Audun Braastad , NTB scanpix

FNs generalsekretær takket Erna Solberg for flyktning-initiativ

Fredag ettermiddag ringte FNs generalsekretær Ban Ki-moon statsminister Erna Solberg for å takke for hennes tilbud om en giverlandskonferanse.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I en tekstmelding til VG skriver Erna Solberg:

«Jeg kan bekrefte at jeg hadde en samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon i ettermiddag. Vi diskuterte Norges initiativ til en giverkonferanse for Syria og nærområdene. Det var en positiv samtale. Mer hjelp i nærområdene er helt avgjørende for de 12 millionene som nå er på flukt i Syria og nærområdene» skriver statsministeren.

Bakgrunn: Dette må du vite om flyktningkrisen

På grunn av forberedelser til kveldens partilederdebatt i NRK kunne ikke Solberg stille til intervju.

Hennes statssekretær Sigbjørn Aanes (H) sier statsministeren hadde en svært hyggelig samtale.

– Samtalen dreide seg om Norges initiativ til en giverkonferanse for Syria og nærområdene. Generalsekretæren roste det norske lederskapet i denne viktige saken, og ønsket nært samarbeid mellom Norge og FN, samt de andre viktige partnerne i arbeidet videre med en slik konferanse. Det gjelder blant annet EU, sier Aanes.

Tidligere i uken skrev Solberg brev til generalsekretæren for å tilby at Norge kan være vertsland for en giverlandskonferanse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder