SPERRET AV: Politiet har sperret av området i nærheten av Quality hotell i Fredrikstad, og har bedt publikum å holde seg på avstand. Foto: ESPEN SJØLINGSTAD HOEN , VG

Mann ringte inn bombetrussel – hotell i Fredrikstad evakuert

Bombegruppa søkte uten funn

Trusselsamtale ble ringt fra telefonkiosk

Alle ansatte og gjester ble evakuert etter at politiet mottok en trussel mot Quality hotell i Fredrikstad. Bombegruppa har søkt onsdag kveld, men uten funn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Telefonen om en trussel mot Quality hotell i Nygata kom inn klokken 14.39. Samtalen ble ringt fra telefonkiosk i Løkkegata ved bussterminalen, og innringeren var en mann, melder politiet på Twitter.

Klokken 18.46 meldte politiet at søket på hotellet var over.

– Vi har avsluttet nå, og det har vært søkt gjennom hotellet uten funn. Sperringer opphører og de evakuerte vil nå kunne vende tilbake, sier Øystein Stavdal Paulsen i Østfold politidistrikt til VG.

Politiet ønsker tips om personer med unormal adferd ved telefonkiosken i tidsrommet før og etter klokken 14.39.

– Vi er fortsatt veldig interessert i tips vedrørende observasjoner rundt hotellet i dette tidspunktet.

RINGTE HERFRA: Det var fra denne telefonkiosken mannen som meldte inn bombetrusselen, ringte fra. Politiet i Østfold er fremdeles interessert i tips og observasjoner fra området. Foto: Haakon Alexander Grøttum , NTB scanpix

– En spesifikk trussel

Politiet har ba om bistand fra bombegruppa i Oslo politidistrikt, og jobbet onsdag med å sikre området rundt hotellet og nærliggende bygg.

Publikum oppfordres til å holde seg borte fra området, melder politiet på Twitter.

– Det er en spesifikk trussel som vi betrakter som en bombetrussel, og vi valgte å ta dette på alvor, sier Stavdal Paulsen VG.

– I tillegg til hotellet har vi har også evakuert nabobygget, sier Stavdal Paulsen før han legger til:

– Vi ønsker ikke å si konkret hva trusselen gikk ut på, sier han til VG.

Politiets fokus blir nå å finne gjerningspersonen og motiv for handlingen, melder politiet på Twitter.

BOMBEGRUPPA: Mannskaper fra bombegruppa til oslopolitiet ble tilkalt. De søkte uten funn onsdag ettermiddag ved Quality hotell i Fredrikstad. Foto: Haakon Alexander Grøttum , NTB scanpix

Trafikkaos i sentrum

Tor Andreas Langeland (18) fra Hvaler er i Fredrikstad og følger med på situasjonen. Han sier til VG rundt klokken 16.40 at bombegruppa var ankommet og står utenfor Quality hotell.

Like før klokken 17.00 meldte politiet på Twitter at bombegruppa er på stedet og forbereder undersøkelser på hotellet.

– Hele kvartalet er sperret av, og det er mye folk i området. Mange av dem som har blitt evakuert står ute i gaten og følger med, sier Langeland.

I tillegg er det ifølge 18-åringen trafikkaos i sentrum.

– Man kommer seg verken ut eller inn av byen, det er mye omkjøringer og vanskeligheter. Det er store køer i og rundt sentrum, og forsinkelser i kollektivtrafikken.

EVAKUERT: Politiet fikk onsdag inn en bombetrussel mot Quality hotell i Fredrikstad, og har evakuert hotellet og nabobygget. Foto: ESPEN SJØLINGSTAD HOEN , VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder