STUDENT? David Toska ønsker å bruke soningstiden til å studere. Foto: Scanpix
STUDENT? David Toska ønsker å bruke soningstiden til å studere. Foto: Scanpix

«Mesterhjernen» fikk 6 på historieeksamen

INNENRIKS

STAVANGER (VG Nett) I sin tilleggsforklaring til Gulating lagmannsrett i dag, fortalte NOKAS-dømte David Toska at han nå vil satse på utdanning. Han har allerede avlagt én eksamen i fengselet.

Publisert: Oppdatert: 24.01.07 16:43

Og den eksamenen, en historieeksamen fra den videregående skolen, klarte mannen som etter det mislykkede dødsranet mot NOKAS i Stavanger fikk medietilnavnet «Mesterhjernen», uten problem.

- Jeg begynte å lese historie like etter at saken var avsluttet i tingretten. Og på den eksamenen fikk jeg 6, fortalte Toska til lagretten i dag.

Denne uken har NOKAS-saken fortsatt med bevisførsel rundt straffeutmålingen, etter at skyldspørsmålet ble avgjort fredag i forrige uke. Her får de dømte mulighet til å avgi en tilleggsforklaring. Den brukte Toska til å fortelle at han er ferdig med sitt kriminelle liv, og nå heller vil satse på utdanning.

- Fått tenning på studier

David Toska forteller at han i løpet av fengselsoppholdet også har lest norsk, forberedende til universitetet, samt en del romaner.

- Jeg har fått tenning på studier. I retten her har jeg vært mye på nett og studert pensumlister og slikt fra universiteter, sa Toska, før han ble avbrutt av lagdommer Daniel Lunde:

- Ja, nå trenger du vel kanskje ikke å avsløre at du ikke har fulgt med i retten her...

- Men det har jo vært litt dødtid da, repliserte Toska.

- En vekker

Han fortsatte med å fortelle at han kan tenke seg å fortsette med å studere historie. Han innrømmet at det hadde vært litt vanskelig å fokusere på lesing nå mens saken pågår, men regner med at det tar seg opp igjen når saken er ferdig i retten.

- Tidligere gikk jeg og grublet på kriminalitet og sånt. Nå er det andre ting som gjelder. Jeg skal sone en veldig, veldig lang dom. Det er noe som virkelig gjør en stor inngripen i livsløpet altså. Dette er noe som virkelig forandrer livet. Det er ikke som før, da jeg satt inne i fire måneder i slengen og slikt. Dette er en vekker, som man ikke ofte opplever som kriminell, sier Toska.

Her kan du lese mer om