FUNNET LIVLØS: Politi, brannvesen og ambulanser rykket søndag kveld ut til et skip på Karmøy, etter at en mannlig toller i 50-årene ble funnet livløs om bord. En snau time senere ble personen erklært død av helsepersonell på stedet. Foto:Kristian Eidesvik,

Politiet: - Trolig fallulykke som forårsaket at toller døde på Karmøy

Politiet har frigitt navnet på den omkomne

Det var trolig en fallulykke som forårsaket dødsfallet til en  norsk toller i 50-årene på et skip på Karmøy søndag kveld.

  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Politiet igangsatte etterforskning etter at tolleren i 50-årene ble funnet død på et færøysk skip søndag kveld. Omstendighetene rundt dødsfallet er uklare, men kriminalteknikere ble kalt ut for å undersøke åstedet, opplyste politiet i en pressemelding natt til mandag.

– Mye tyder på at det var en fallulykke. På det nåværende tidspunkt er det den mest sannsynlige årsaken til dødsfallet, sier politioverbetjent Tron Kristiansen ved Karmøy lensmannskontor.

Mandag ettermiddag ved 13-tiden bekrefter politiet dette, og går samtidig ut med navnet på den avdøde: Det var Tor Inge Kalstø (55 år) fra Karmøy som omkom. Det er ikke mistanke om noe kriminelt. Ifølge pressemeldingen har den døde skader som tyder på at han har falt ned i et rom med lavt oksygeninnhold.

HER SKJEDDE DET: Tor Inge Kalstø (55) døde etter en fallullykke. Foto:KRISTIAN EIDESVIK,

AMK varslet politiet om hendelsen klokken 22.50, og helsepersonell forsøkte gjenoppliving frem til mannen ble erklært død klokken 23.31.

Tolleren var sammen med to andre kolleger på båten, men var ikke sammen med dem da hendelsen inntraff.

I en pressemelding mandag morgen opplyser politiet at tolleren og hans kolleger utførte en ordinær tollkontroll av båten, i forbindelse med at den var lå til kai i Kopervik søndag kveld.

Skal obduseres

Ifølge Utne-Reitan er det foreløpig uklart om noen av mannskapet om bord var vitne til hendelsen. Den omkomnes kolleger og mannskapet på 12 personer er fraktet til Karmøy lensmannskontor for avhør.

– Resultatet av disse undersøkelsene, sammenholdt med obduksjon av avdøde, vil forhåpentligvis gi de svar på hva som har hendt, sier operasjonslederen i pressemeldingen.

Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen, i tillegg til at politiet har bedt om bistand fra kommunens kriseteam. Saken vil bli etterforsket videre av Karmøy lensmannskontor.

Like etter hendelsen oppga politiet at det aktuelle skipet var litauisk, men i morgentimene mandag presiserer de i en ny pressemelding at skipet er registrert på Færøyene.

Mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder